. Ma Emma napja van.
6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához
2021-01-25 11:47:26
6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához

6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához

Persze az igénylés során számos feltételnek kell megfelelni, de a támogatás igen széleskörűen felhasználható, ehhez pedig cikkünkben is adunk pár ötletet.

 

Épületszigetelés

 

Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy egy rosszul szigetelt épület mennyire meg tudja növelni a fűtésszámlát. Hisz mindenki szereti élvezni az otthon melegét még a leghidegebb napokon is, ám rengeteg energiát és pénzt pazarlunk azzal, ha az “udvart fűtjük”, mert a ház nincs rendesen leszigetelve, és kiszökik a meleg. Ha még maximumra tekert fűtés esetén is fázik a család, ehhez képest viszont indokolatlanul sokat fizetünk a fűtésre, akkor érdemes megfontolni egy komplett szigetelést, ami mindenképp megtérülő beruházás.

 

Fűtési rendszer kiépítése, korszerűsítése

 

Ugyanígy az is problémás lehet, ha azért nem sikerül rendesen felfűteni az ingatlant, mert a fűtési rendszer elavult. Ha a fűtőérték rossz, akkor hiába működik a rendszer maximális teljesítménnyel, mégsem lesz elég meleg a helyiségekben. Szerencsére ma már olyan korszerű megoldások is léteznek, amelyekkel költség- és energiatakarékosan is kellemes hőmérsékletet teremthetünk.

 

Klímaberendezés beépítése vagy cseréje

 

Télen a hideg, nyáron pedig a forróság keseríti meg a napjainkat. Ugyan egy jó szigetelés ilyenkor is sokat segít, hogy a ház ne váljon szaunává, ám amikor napokig, hetekig tart a hőség, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlen az épület átmelegedése. Szerencsére ma már cseppet sem lehetetlen küldetés egy klímaberendezés beépíttetése, amely biztosítja az elviselhető hőfokot a kánikulai napokon is. 

 

Külső nyílászárók cseréje

 

Az épület energetikai jellemzőit a külső nyílászárók is befolyásolják, hiszen a régi, rosszul záródó ablakok és ajtók cseppet sem szigetelnek megfelelően. Mindemellett esztétikai szempontból is indokolt lehet a nyílászárók cseréje, nem is beszélve a biztonságról. A támogatást akár arra is fordíthatjuk, hogy a régi ajtónkat egy Nívó Extra Biztonsági Ajtóra cseréljük, amely nemcsak betörésbiztos, hanem hőhídmentes is, így kültérre vagy zárt és nyitott fűtetlen lépcsőházba is ideális választás. 

 

Akadálymentesítés

 

Ha a családban mozgáskorlátozott személy is él, akkor az ő mindennapjait nagyban megkönnyíthetjük azzal, ha akadálymentessé varázsoljuk otthonunkat. Némi átalakítás a küszöböknél, kapaszkodók felszerelése a fürdőszobában és egy rámpa a bejáratnál rengeteget segíthet abban, hogy a beteg személy jobban el tudja látni magát.

 

Napkollektor vagy napelemes rendszer építése, cseréje

 

A megújuló energiaforrások jelentik a jövőt, érdemes nekünk is megismerkedni a “zöld energia” nyújtotta lehetőségekkel.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>