. Ma Lujza napja van.
6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához
2021-01-25 11:47:26
6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához

6 ötlet az otthonfelújítási támogatás felhasználásához

Persze az igénylés során számos feltételnek kell megfelelni, de a támogatás igen széleskörűen felhasználható, ehhez pedig cikkünkben is adunk pár ötletet.

 

Épületszigetelés

 

Talán elsőre nem is gondolnánk, hogy egy rosszul szigetelt épület mennyire meg tudja növelni a fűtésszámlát. Hisz mindenki szereti élvezni az otthon melegét még a leghidegebb napokon is, ám rengeteg energiát és pénzt pazarlunk azzal, ha az “udvart fűtjük”, mert a ház nincs rendesen leszigetelve, és kiszökik a meleg. Ha még maximumra tekert fűtés esetén is fázik a család, ehhez képest viszont indokolatlanul sokat fizetünk a fűtésre, akkor érdemes megfontolni egy komplett szigetelést, ami mindenképp megtérülő beruházás.

 

Fűtési rendszer kiépítése, korszerűsítése

 

Ugyanígy az is problémás lehet, ha azért nem sikerül rendesen felfűteni az ingatlant, mert a fűtési rendszer elavult. Ha a fűtőérték rossz, akkor hiába működik a rendszer maximális teljesítménnyel, mégsem lesz elég meleg a helyiségekben. Szerencsére ma már olyan korszerű megoldások is léteznek, amelyekkel költség- és energiatakarékosan is kellemes hőmérsékletet teremthetünk.

 

Klímaberendezés beépítése vagy cseréje

 

Télen a hideg, nyáron pedig a forróság keseríti meg a napjainkat. Ugyan egy jó szigetelés ilyenkor is sokat segít, hogy a ház ne váljon szaunává, ám amikor napokig, hetekig tart a hőség, akkor előbb-utóbb elkerülhetetlen az épület átmelegedése. Szerencsére ma már cseppet sem lehetetlen küldetés egy klímaberendezés beépíttetése, amely biztosítja az elviselhető hőfokot a kánikulai napokon is. 

 

Külső nyílászárók cseréje

 

Az épület energetikai jellemzőit a külső nyílászárók is befolyásolják, hiszen a régi, rosszul záródó ablakok és ajtók cseppet sem szigetelnek megfelelően. Mindemellett esztétikai szempontból is indokolt lehet a nyílászárók cseréje, nem is beszélve a biztonságról. A támogatást akár arra is fordíthatjuk, hogy a régi ajtónkat egy Nívó Extra Biztonsági Ajtóra cseréljük, amely nemcsak betörésbiztos, hanem hőhídmentes is, így kültérre vagy zárt és nyitott fűtetlen lépcsőházba is ideális választás. 

 

Akadálymentesítés

 

Ha a családban mozgáskorlátozott személy is él, akkor az ő mindennapjait nagyban megkönnyíthetjük azzal, ha akadálymentessé varázsoljuk otthonunkat. Némi átalakítás a küszöböknél, kapaszkodók felszerelése a fürdőszobában és egy rámpa a bejáratnál rengeteget segíthet abban, hogy a beteg személy jobban el tudja látni magát.

 

Napkollektor vagy napelemes rendszer építése, cseréje

 

A megújuló energiaforrások jelentik a jövőt, érdemes nekünk is megismerkedni a “zöld energia” nyújtotta lehetőségekkel.

További híreink
Romló adatok: 4948 új fertőzött, 107 beteg elhunyt
4948 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az járvány áldozatainak száma 14 902-re emelkedett.
2021-02-27 10:12:35, Hírek, Színes Bővebben
Ellenzéki előválasztás: Karácsony Gergely a legnépszerűbb a Medián szerint
Karácsony Gergely vezet a feltételezett ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségi versenyében a Medián friss felmérése szerint.
2021-02-24 18:17:42, Hírek, Színes Bővebben
Ingyenes vidéki lapdömpinggel készül a kormány a választásra
A Narancs.hu értesülése szerint a City nevű lapcsaládot heteken belül indítja a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó Mediaworks.
2021-02-21 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több mint egy évtizednyi boldog házasság után külön utakon folytatja életét Varga Judit és Magyar Péter – érte...
Bővebben >>