. Ma Elza napja van.
A bérszámfejtés kiszervezhető
2021-10-26 11:46:23
A bérszámfejtés kiszervezhető

A bérszámfejtés kiszervezhető

A jó HR-es feladata

 

A szervezet életében meghatározó szerepet tölt be a HR osztály. Egy HR munkatárs feladata, hogy megoldja a munkaerő-felvételt, akár saját kézben tartva, akár munkaerő-kölcsönzőn keresztül. Ezen túlmenően segíti a munkavállaló karrierjének fejlesztését azáltal, hogy folyamatosan monitorozza a dolgozó teljesítményét és részletesen kiértékeli azt. Javaslatokat tesz a fejlesztendő területekre, így az adott kolléga naprakész a vállalat igényeihez mérten.

 

Egy jó HR-es szemében fontos, hogy a munkavállaló szemében a cég vonzó és megbízható legyen, ezért törekszik a pozitív vállalati kultúra kialakítására. Lényeges teendő a meglévő dolgozók motiválása.

 

A motivációs rendszer kialakításában szem előtt kell tartanunk, hogy olyan célokat tűzzünk ki a munkavállaló számára, amelyek elérésével profitra tehetnek szert. Ilyen motivációs eszköz lehet a fizetésemelés, a nyaralás vagy valamilyen tárgyi jutalom. Néhány dolgozó már a továbbképzés lehetőségét is jutalomként kezeli. 

 

A bérszámfejtés kiszervezhető

 

A bérszámfejtés adminisztrációs feladatait a vállalatok sok esetben problémaként élik meg. A WHC bérszámfejtés szolgáltatása remek lehetőséget kínál azoknak a vállalatoknak, akik ezt a terhet levetkőznék magukról. Ha igénybe vennénk ilyen jellegű szolgáltatást, van néhány olyan szempont, amit érdemes figyelembe venni.

 

Lényeges, hogy a szolgáltató nagy tapasztalattal rendelkezzen és biztosítson megfelelő kapcsolattartást. Optimális megoldás, ha az ügyeket papírmentesen tudjuk intézni és online rendszer-összeköttetésben állunk a partnerrel. Jó, ha a bérszámfejtő cégnek van saját fejlesztői csapata, és költséghatékony megoldásokat tud kínálni.

 

Biztosan előnyünkre lesz, hogy időt és költséget takarítunk meg a kiszervezett bérszámfejtéssel, hiszen erre a feladatra nem kell alkalmazottat fizetnünk és a HR osztály jelentős százaléka tud a fontosabb, költségcsökkentő és hatékonyságot növelő intézkedésekkel foglalkozni.

 

Az adminisztráció csökkentésével átláthatóbbá válnak a cég költségei, és a szolgáltatás díja is a munkavállalói létszámhoz igazodik. 

 

Koncentráljunk a fontos feladatokra

 

Összességében nem feltétlenül az a legjobb HR-es szakember, aki minden elvégezhető feladatot a nyakába vesz. Sokkal fontosabb a jó szervezés, a megfelelő kapcsolatok és egy működőképes rendszer kialakítása. Számos olyan feladat van, mint például a bérszámfejtés, amelyet érdemes kiszervezni, hogy a vállalat azokra az értékekre tudjon koncentrálni, amire igazán érdemes.

Utoljára frissítve: 2021-10-26 17:56:33

További híreink
Közel egymilliárdot kapott a pártalapításra készülő Gattyán György cége a NER-től
Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, pártot alapítana és indulna a 2022-es országgyűlési választásokon Gattyán György. Most pedig kiderült, hogy korábban egy Rogánhoz...
2021-11-28 14:37:15, Hírek, Színes Bővebben
A Kövér igazság
Kövér László most nyilvánosságra került, eredetileg titkos beszéde a Fidesz autoriter rendszerének kiteljesedése irányába tett újabb lépés, amely viszont már egy régóta t...
2021-11-28 14:37:12, Hírek, Színes Bővebben
Egy éve önkéntes mentős a népszerű magyar nőimitátor
Közel egy éve segíti napi hat órában a mentők munkáját önkéntesként a fővárosi éjszakai élet egyik legmegosztóbb és legnagyobb sztárja, Lady Dömper – írta az Országos Men...
2021-11-27 10:35:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Elkapta a koronavírust Kósa Lajos – erről a kormánypárti politikus maga számolt be Facebookon.
Bővebben >>