. Ma György napja van.
A Jobbik tartott felmérést és aláírás gyűjtést a bajai piacon
2017-06-06 16:35:56
A Jobbik tartott felmérést és aláírás gyűjtést a bajai piacon

A Jobbik tartott felmérést és aláírás gyűjtést a bajai piacon

Valamint Hornyák József sajtótájékoztató keretében tájékoztatta az embereket a bérunióval kapcsolatban.

 

Mellettük szintén aláírásokat gyűjtött László Károly, a  DK Bács Kiskun megye 6 vk. képviselője az alábbi témákban:

 

Támogatom, hogy a kormány ne fideszes elitkórházat építsen, hanem hozza rendbe a hétköznapi embereket ellátó közkórházakat 

Támogatom, hogy Orbán milliárdos Várba költözése helyett a kórházak gyermekosztályait hozzák rendbe. 

Aláírásommal támogatom, hogy stadionépítések helyett az egészségügyi dolgozók kapjanak tisztességes fizetést 


Jaszenovics Valéria, önkormányzati képviselő: Az ivóvíz minőség javító program keretében, 5.4 milliárd forintos beruházást hajtott végre a bajai agglomerációhoz tartozó települések, 25 település Bajával, Baja volt a gesztora a pályázatnak. Ez egy uniós pályázat, amit még 900 millió forinttal a központi költségvetés is megtoldott, gyakorlatilag sikerült elérni azt, hogy a jó minőségű vízből olyan minőséget produkáljanak, ami bőr irritációkat okoz.

 

Már a bőrgyógyászok adják ki az eredményeket, hogy sajnos a víztől vannak a kiütések. A víz, főzésre alkalmatlan, az emberek nem merik inni, mert ha nem is zavaros, akkor is szaga van, tehát büdös és sárga színű.

 

A szakemberek is elmondták és az ÁNTSZ vizsgálatok is azt bizonyítják, hogy a központból valóban nagyon jó minőségű víz jön ki, csak arra nem számítottak, hogy a több évtizedes hálózat csövei alkalmatlanok erre.

 

A legnagyobb probléma az, hogy 20%-ot lehetett volna hálózat cserére, tisztításra költeni ebből a pályázatból; 5%-ot fordítottak rá.

Akik megvalósították ezt az ivóvíz minőség javító programot, azok a térségek mind ugyanúgy jártak sajnos, ihatatlan és vállalhatatlan a víz.

 

Az előző Bajavíz igazgató, mint szakember eleve azt mondta, hogy ezt a beruházást nem szabadott volna elkezdeni. Ő nem írta alá az átvételt, ő nem volt hajlandó a nevét adni ehhez. A beruházás körül komoly problémák voltak. Az átadás óta az állítólag új norvég vagy svéd csövek kilyukadnak, tehát folyamatos problémák jelentkeznek.

 

A legnagyobb probléma, hogy az üzemeltetés körülbelül a kétszerese az előzőnek, a régi rendszernek. A víz minősége sok területen dobja a hibát és ezért vagyunk kint, aláírást gyűjtünk, hogy felmérjük a lakosság körében, mely területeken jelentkezik az ihatatlan, használhatatlan víz.

 

Mit szól a testület?


Az ellenzék az, aki azt mondja, hogy ez így nem járja.

 

Csak az ellenzéknek nem jó a vize, van Fideszes víz és van ellenzéki víz?


Igen!

 

Én megkérdeztem a mérnök urat, aki felügyelte az egészet, hogyha tudták, hogy ez lesz, akkor miért ezt csinálni? – Passz!

 

Azt fontos leszögezni, hogy én a pályázat anyagát kikértem írásban, közérdekű adatigénylés címszóval, meg is jött a válasz a társulás elnökétől (Fercsák polgármestertől), hogy 70 ezer forintért kiadja nekem, én tettem egyéb lépéseket, nekem ez az anyag megvan, és tudomásom szerint civil ember az, aki már az összes fórumon megpróbál tenni valamit ez ügyben.

 

Én azt gondolom, és ezt nyugodtan leírhatod, hogy bűnszövetkezetben elkövetett maffia tevékenység volt ez a polgármesterek részéről.

Egész hónapban foglalkozunk ezzel a témával, négy hétvégén ugyanígy kint leszünk.

 

Hornyák József választókerületi elnök: A Jobbik Magyarországért Mozgalom kezdeményezése alapján folyó év március 14-én nyolc ország, Magyarország, Horvátország, Lengyelország, Szlovákia, Románia, Bulgária, Lettország és Észtország képviselői fogadták el és írták alá az európai béruniót célzó polgári kezdeményezés nyilatkozatát.

 

Mi a kezdeményezés célja?


A kezdeményezés célja, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a bérfelzárkóztatás kérdését azáltal, hogy jóváhagyja az erre irányuló európai polgári kezdeményezést és elkezdődhessen a bérunió témájában az aláírás.

 

A Jobbik úgy látja, hogy Magyarországon és a kezdeményezéséhez csatlakozott Kelet-Közép-Európai országokban az árunió megvalósult, a bérunió elmaradt.

 

Ezt a kezdeményezést az Európai Bizottság támogatta és engedélyezte. A Jobbik történelmi sikert ért el, mivel ez idáig egyetlen magyar párt sem tudott még európai népszavazást keresztül vinni, kiváltképp ellenzéki szereplőként.

 

A béruniós kezdeményezés legfőbb célja, hogy az „egyenlő munkáért egyenlő bért” elv beépüljön az Unió fő célkitűzései közé. Ezáltal elérve, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson. A Jobbik mindig is az egyik legfontosabb feladatának tartja az országból való elvándorlás megállítását és a magyar honfitársaink visszatérését hazánkba.

 

A Jobbik Bács-Kiskun megyei önkormányzati képviselő-frakció nevében Oberna Zoltán képviselő társam önálló képviselői indítványt kívánt benyújtani a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elé, azzal a céllal, hogy megnyerje a megyei képviselők támogatását a Jobbik által indított bérfelzárkóztatás támogatásához.

 

Az indítvány napirendre került?


A Fidesz többségű közgyűlés az indítványt napirendre sem volt hajlandó venni. Ezzel a hozzáállásukkal számunkra egyértelművé vált, hogy állnak ki a magyar munkavállalók és a magyar vállalkozók mellett. Vajon, ha valamelyik oligarchájuk újabb milliárdos pályázatához kívántuk volna a támogatásukat kérni, miként szavaznak?

 

Azáltal, hogy az Európai Bizottság engedélyezte a Jobbik bérfelzárkóztatásra tett kezdeményezését, kijelenthetjük, hogy egy új időszámítás kezdődött Magyarországon és az unióban is. Megkezdődik a küzdelem a versenyképes magyar bérekért és a versenyképes magyar vállalkozásokért.

 

Nem alamizsnát kérünk Brüsszeltől, hanem egy igazságos és szolidáris Európát, ahol mi is boldogulhatunk. Vagyis a béruniós kezdeményezés egyben az EU megújításáról is szól.

 

Nem két nap alatt akarjuk megváltani a világot, de ezzel a kezdeményezéssel elindultunk egy olyan úton, amely sikerre vihető Magyarországot, a magyar családok jövőjét.

 

A bérunió ügye egy valódi szabadságharc, amit a Jobbik ellenzékből indított el, és 2018 után kormányon fog sikerre vinni – tette hozzá az elnök.

Utoljára frissítve: 2017-06-06 17:14:58

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>