. Ma Auguszta napja van.
A kifogástalan minőségű Ardbeg whiskyk megismerése
2020-03-19 11:16:09
A kifogástalan minőségű Ardbeg whiskyk megismerése

A kifogástalan minőségű Ardbeg whiskyk megismerése

A márka ráadásul több remekművet is adott a világnak, így nemcsak a szakértők figyeltek fel a tevékenységükre, hanem a kifinomult ízlésvilággal rendelkező whisky kedvelők is előszeretettel fogyasztják az Ardbeg italokat.


A brilliáns Ardbeg 10 years páratlan minőségének a titka

 

Hűtve, egyúttal szűrés nélkül készítik a tíz éves Ardbeg whiskyt, aminek a jellegét a füstös és tőzeges jegyek uralják. Talán annak is köszönhető a páratlan sikere, hogy az alapvetően füstösnek számító aromáját nem viszi túlzásba, ezért szélesebb célközönség számára lehet csábító.

 

Pohárba kitöltve világos arany színben tündököl az Ardbeg 10 years, aminek kapcsán már az első kortyok után érezni lehet a gyümölcsösség találkozását a füstösséggel.


Amit az Ardbeg An Oa whisky kapcsán tudni érdemes

 

Az úgynevezett Gathering Vatben, vagyis az Ardbeg lepárlójának egyik leghíresebb helyiségében tölt el kifejezetten sok időt az Ardbeg An Oa, mielőtt forgalomba és a boltok polcaira kerül. A csúcsminőségű aromákat biztosító hordókban töltött minden egyes nap hozzáad egy kicsit a whisky értékéhez, amely csakis így tud ennyire magas színvonalú italnak számítani.


A misztikus italnak számító Ardbeg Uigeadail

 

"Oog-a-dal" a neve annak a speciális tartálynak, ahol az Ardbeg Uigeadail füstössége és tőzeges aromája egyenesen szerelembe esik a hordó erőteljesen érzéki, mazsolás és édes aromáival. Az eredmény pedig nem is lehet más, mint egy nyelvet csettintően fennséges whisky.

 

Olyannyira kiváló elegy jön ugyanis létre ezzel az eljárással, hogy a 2009-es esztendőben Jim Murray egyenesen az év whiskyjének titulálta az Ardbeg Uigeadailt. Az italra egyértelműen jellemző édes, fűszeres és mélyen füstös aromák tökéletes összhangja alapján egyszerűen nem is tudunk nem egyetérteni a vele kapcsolatos értékelésekkel.


Az Ardbeg Corryvreckan whiskyre jellemző sajátosságok

 

Egészen mély, és a tőzegtől örvénylő aromák áradatát rejti magában az Ardbeg Corryvreckan whisky, aminek további különlegességet kölcsönöz a felszín alatt somfordáló borsos ízvilág. A félénk és visszahúzódó jelleg egyáltalán nem mondható el erről a nedűről, hiszen egyenesen felkavaró élménynek számítanak már az első kortyok is vele kapcsolatban.

 

Persze nincs is min csodálkozni, elvégre egy 57,1%-os alkoholtartalommal bíró remekműről beszélünk az esetében. A poharunkban kitöltve először érdemes kicsit gyönyörködni a borostyán árnyalataiban pompázó színvilágában, és aztán nem marad más hátra, mint végre megízlelni a vele kapcsolatos páratlan élményt.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>