. Ma György napja van.
A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018-04-12 09:54:29
A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok

A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok

Az ügy előzménye, hogy a 36 éves jánoshalmi autós – az ügy I. rendű vádlottja - és három utasa 2016. november 14-én délután a 6. számú főúton közlekedett, amikor a pótkocsit vontató autót közúti ellenőrzés alá vonta a rendőrség. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autós az összesen 4100 kg össztömegű járműszerelvény vezetéséhez szükséges „E” kategóriás vezetői engedéllyel nem rendelkezik. A kategória hiánya miatt az autóssal szemben szabálysértési eljárás indult a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon.

 

Az autóst a szabálysértési eljárás során 2017. január 12-én meghallgatták, ahol valótlanul úgy nyilatkozott, hogy a járműszerelvényt az igazoltatást megelőzően nem ő, hanem az egyik jelenlévő utastársa – az ügy II. rendű vádlottja – vezette. Az eljárás alá vont autós ezzel a védekezésével mást hamisan vádolt szabálysértés elkövetésével.


A szabálysértési hatóság 2017 februárjában és márciusában tanúként az autó három utasát is meghallgatta. Ennek során egyikük a szabálysértés elkövetését magára vállalta és valótlanul azt vallotta, hogy a járművet ő vezette. Egyébként ő sem rendelkezett a szükséges kategóriájú vezetői engedéllyel. A többi utas – egy nő és egy férfi – valótlanul szintén olyan vallomást tettek, hogy nem az autós, hanem a szabálysértést magára vállaló utastársuk vezette az autót.

 

A szabálysértési hatóság az autós felelősségét a valótlan nyilatkozatok ellenére megállapította, ezért őt 140.000,- Ft pénzbírsággal és 5 közúti közlekedési előéleti ponttal sújtotta.

 

Az ügyészség a szabadlábon lévő autóst hamis vád, míg utasait hamis tanúzás vétségével vádolja. Az ügyészség a büntetett előéletű autóssal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés, míg büntetlen előéletű utasaival szemben közérdekű munka és pénzbüntetés kiszabását indítványozza. A vádlottak bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Kecskemét, 2018. április 12. napján

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>