. Ma György napja van.
Asztali számítógépek jellegzetességei a felhasználó motivációja alapján
2020-03-19 11:27:28
Asztali számítógépek jellegzetességei a felhasználó motivációja alapján

Asztali számítógépek jellegzetességei a felhasználó motivációja alapján

Az asztali számítógép strapabíróbb és több perifériával, azaz további eszközzel egészíthető ki.

 

Ezzel szemben a laptopok kis súlyuknak és méretüknek köszönhetően könnyen hordozhatók, így akár utazás közben is elvégezhetők az aznapi feladatok. Az asztali számítógép legnagyobb előnye, hogy akár darabonként összevásárolható, majd szakember segítségével összerakható, hogy minden szempontból illeszkedjen igényeihez.

 

Az asztali számítógép használóinak csoportosítása

 

Az asztali számítógépeket használhatja kikapcsolódás és munkavégzés céljából egyaránt. Kikapcsolódást jelenthet az interneten való szörfözés, a közösségi média felületeinek böngészése, a filmezés, a zenehallgatás, az olvasás vagy az írás és különböző játékok űzése. Munkavégzéshez is nélkülözhetetlen programokat tartalmazhat, mint a szövegszerkesztő, prezentációkészítő, adatkezelő, levelező vagy programozói rendszerek használata.

 

Manapság a legtöbb szellemi munka végzése számítógépen történik, így számos olyan programot alkottak meg az évek során, amelyek a dolgozók segítségére lehetnek, és amelyekkel a folyamatok felgyorsíthatók, így a programok által kitett listának még koránt sincs vége. A kettő keresztmetszetét adják az úgynevezett gamerek, akik játékkal keresik a pénzüket, így többnyire szórakozva keresnek pénzt, ezért nem lehet oldalt választani motivációjuk alapján.

 

Mely alkatrészekre kell figyelmet fordítania vásárláskor?

 

Számos alkatrészre kifejezetten nagy figyelmet kell fordítania annak érdekében, hogy valóban olyan asztali számítógépet válasszon, amely céljának és igényeinek is egyaránt megfelel. Ilyen alkatrész a processzor. Manapság már alapnak számít a kétmagos normális és 2 GB RAM processzor, amely a gyors és zökkenőmentes működést garantálja. Azonban ez tényleg csak a legalapvetőbb programhasználatot biztosítja, érdemes a 4 GB-os megoldást választani a magasabb teljesítmény elérése érdekében. Videókártyák választásakor is figyelmesnek kell lennie, főleg abban az esetben, ha játékra használja a gépet, mivel ebben az esetben rengeteg nagy felbontású minta mozgatására kell, hogy képes legyen a gépezet.

 

Amennyiben ön is szeretné meghozni a legjobb döntést és egy olyan asztali számítógéppel rendelkezni, amely sokáig hű társa marad, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol nem csak számos termék közül válogathat, hanem szakértők véleményét is kikérheti a témában.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>