. Ma György napja van.
Bajai Sundance Gyermek Rajzpályázat
2017-03-30 14:36:06
Bajai Sundance  Gyermek Rajzpályázat

Bajai Sundance Gyermek Rajzpályázat

Pestality Bianka: Ez év januárban hatalmas változás vette kezdetét a csapatban, hiszen a tánc oktatásán túl, felismerve ennek szükségességét exponáljuk magunkat több közösségi rendezvényen, programon.

 

Nem titkolt célunk, hogy minél több kis- és nagy gyermekkel megismertessük és megszerettessük a tánc ezen formáját, hiszen ez nem csupán hasznos időtöltés.. segítségével helyes testtartást tanulnak a gyermekek...hanem sokak számára akár szakmát, karriert is adhat a versenyeken való szereplések által.

 

Borzasztóan nehéz ebben az információ – és impulzus dömpinggel teli világban megszólítani a gyerekeket és az is cél volt, hogy a virtuális világból kivonva, a sajnos méltatlanul elfelejtett elfoglaltságokhoz – a festéshez, rajzoláshoz – vezessük vissza a gyermekeket. Kíváncsian vártuk hányféle módon fogalmazódik meg a kis alkotókban mindaz, amit a táncról gondolnak.

 

Örömmel tapasztaltam, hogy városunk rajztanárai „egyemberként” álltak a kezdeményezés mellé és szívvel-lélekkel kapcsolódtak be a rajzpályázattal kapcsolatos munkába.

 

Ami nem volt kis teljesítmény részükről sem, hiszen várakozásainkon túl menően Bácsbokodon több, mint 100, itt Baján pedig több, mint 348 pályamű érkezett, ezért az itteni díjátadót ketté is kellett bontanunk, mert kinőttünk minden erre alkalmas helyet.

 

A táncpedagógus hozzátette: Minden résztvevő gyermek kap oklevelet és ajándékot is, természetesen a díjazottakat plusz nyereményekkel jutalmazzuk, saját forrásból és a város vállalkozóinak támogatása által, amelyet ezúton is ismételten köszönök!

 

 

Külön öröm, hogy a Speciális Iskola növendékei is szép számmal indultak a pályázaton.

 

Mint említettem több rendezvény és program lesz a Sundance életében, ahol - pl. a Danubia Művészeti Iskola együttműködésével - megszólítjuk a diákokat.   Ilyen lesz az ápr.12-én startoló I. Sundance Egészségnap is, amelyhez 7 középiskola és 10 általános iskola csatlakozott.

 

A koreográfus kiemelte: Elképzelésem szerint egy olyan programot szeretnék elindítani, ami közel vinné a gyerekeket olyan területekhez, azok szakmai képviselőihez, ami által választ, megoldást, segítséget kapnak az őket leginkább érintő kérdésekre, problémákra.

 

Ötletemhez egy nívós szakember csapat csatlakozott, így a programon jelen lesz védőnő, kozmetikus, pszichológus, gyógytornász, dietetikus, a rendőrség kábítószerellenes csoportjának munkatársa, stílus- és divattanácsadó - tette hozzá Bianka.

Utoljára frissítve: 2017-03-30 14:44:09

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Kultúra Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Kultúra Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Kultúra Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>