. Ma Emma napja van.
Baján már a szoptatás is a kampány része
2014-08-30 20:40:53
Baján már a szoptatás is a kampány része

Baján már a szoptatás is a kampány része

Fercsák Róbert (a Fidesz jelenlegi polgármesterjelöltje) elég erősen indította a kampányát augusztus elején. Meglepő levelet küldött néhány napja a bajai kismamáknak, a köszönőlevelet elvileg azoknak címezték, akik egy éven túl szoptatták gyermeküket. Felmerül a kérdés, hogy vajon ezek az információk hogyan jutottak el a város önkormányzatához.


A kismamák nem értik, hogy miért az önkormányzattól érkezett, és miért nem a Védőnői Szolgálattól.

 

Egyáltalán, miért és milyen jogcímen adnak ki a védőnők személyes adatokat gondozottjaikról a városnak?

 

A védőnők azt állították, hogy a köszönőlevélnek semmi köze az önkormányzati választásokhoz, és a szűkös forrásaik miatt kértek segítséget a városvezetéstől.


A szakjogász szerint a személyes adatok kiadása az önkormányzatnak jogszerűtlen: "A védőnőknek is titoktartási kötelezettségük van, amit az 1997. évi XLVII. törvény az egészségügyi adatok védelméről szabályoz, valamint alap jogszabályként az információs önrendelkezési jogról szóló jogszabály rendez. Csak az érintett beleegyezése alapján, valamint kötelező adattovábbítás esetén adhatja ki a védőnő az adatokat."


Sokkal hasznosabb lenne az anyukák szülés előtti szoptatásra való felkészítését támogatni, szoptatási segítőket alkalmazni, mint utólag okleveles elismerést adni. A szoptatás mindenki magánügye. Ha megkülönböztetik a kismamákat, méltán érezhetik kevesebbnek magukat azok, akik nem táplálták gyermeküket anyatejjel egy éves korukig, pedig nem azok.


Forrás: sugopart.blog.hu

Utoljára frissítve: 2014-08-30 20:41:31

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>