. Ma Márk napja van.
Baján tartott lakossági fórumot Novák Előd
2016-04-29 01:09:35
Baján tartott lakossági fórumot Novák Előd

Baján tartott lakossági fórumot Novák Előd

A fórumon moderátoraként szerepelt a bajai szervezet elnöke Darabos András és Jaszenovics Istvánné a párt bajai önkormányzati képviselője. Ezen kívül jelen volt Hornyák József, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés tagja is számos érdeklődővel karöltve.

 

Novák Előd: A sajtótájékoztató és a lakossági fórum témája - a legaktuálisabb probléma, a politikusbűnözés, a mindent átszövő kormányzati korrupció ügyében hirdettünk meg, ez a központi téma a mai napon. Erre szeretnénk ráirányítani a figyelmet szerte az országban és az országgyűlésben is.

Az alelnök kijelentette: A korrupció ötven árnyalata című akcióval azt gondolom, hogy néhány héttel ezelőtt kitűnően rávilágítottunk arra, hogy rengeteg módon folyik a nemzeti vagyon szétlopása és az egész országot mételyezi az a politikusbűnözés, amely sajnos az egész kormányzatot ellepte.

 

Csúcsra járatja az Orbán Viktor vezette kormányzat a korrupciót, és ennek megfékezésére nyújtottunk be egyrészt 50 azonnali kérdést, amivel kapcsolatban érdemi válaszokat is várnánk Orbán Viktortól, még hogyha gyakran a függöny mögé bújik is a kérdések elől az országgyűlésben. Másrészt, szeretnénk megfogalmazni azt a 12 pontból álló programcsomagunkat, amely a politikusbűnözés visszaszorítását eredményezhetné.

Novák Előd a fórumon részletesen kifejtette a tizenkét pontból álló programot, had említsünk meg ebből néhányat: politikusi álláshalmozás megszüntetése, a mentelmi jog eltörlése, titkosítások feloldása, vagyonosodási vizsgálat kiterjesztése, 2-es, 3-as állampolgárságok vizsgálata, ügynöklista és még sorolhatnánk.

 

Jaszenovics Istvánné kijelentette: ez egy következmények nélküli ország. Említést tett Zsigó Róbert, volt bajai polgármester körül kirobbant botrányról, üzemanyag pénzek, stb.

 

Megemlítette a bajai médiát és a körülötte zajló hatalmi pozíciókat, Fercsák televízió, és hangsúlyozta, hogy vele szemben a média részéről teljes karantén van, de ezen változtatni fognak tette hozzá a képviselő.

A korrupcióval kapcsolatban megemlítette, hogy Baján is vannak érdekes folyamatok, jelenségek, majd említett két tanulmányt, mely 22 millió forintjába került a városnak, amiből kiderült, hogy Baján tervezhető a Négy Évszakos Turizmus. Sajnos 2006 óta ezt sulykolják belénk, de komoly eredményt nem tudnak felmutatni.

 

A képviselő kijelentette: Az a Baja Marketing Kft., aki 180 millió +/- 15-20 millió forint köztámogatásba részesül, el tud számolni nekünk 600 ezer forint nyereséget. Ez nonszensz!

 

Ehhez képest elveszik az országos versenyeken szerzett eredményekért járó juttatást a pedagógusoktól, még szerencse, hogy a diákok megkapják. Az önkormányzati cégek vezetői milliós nagyságrendű prémiumokat kapnak eredmények nélkül – tette hozzá a képviselő.

 

A fórum végén jó néhány kérdés merült fel, melyre az alelnök készséggel válaszolt.

 

Videó: SUGÓ TV

 

Utoljára frissítve: 2016-04-29 01:20:55

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>