. Ma Béla napja van.
„Cicaiskola” – Így neveld a doromboló házi kedvencedet
2017-02-27 16:04:02
„Cicaiskola” – Így neveld a doromboló házi kedvencedet

„Cicaiskola” – Így neveld a doromboló házi kedvencedet

Így sokan meg sem próbálkoznak vele. Pedig ha néhány szabályt betartunk, ha kezesbárány nem is lesz a macskuszból, jóval kellemesebb pillanatokat élhetünk meg együtt. A kölyökként elkezdett neveléssel megóvhatjuk magunkat az esetleges, cicus okozta, nem éppen kellemes meglepetésektől.

 

Vigyázz, hogyan büntetsz!


Bármilyen rosszaságot is követ el a macskád, ne testi fenyítéssel próbáld őt büntetni, jobb belátásra bírni. És mindig a tett után következzen a dorgálás, ne várj perceket, fél órákat, mert a cicus akkor már nem fogja tudni, miért kapta a büntetést. Ne feledkezz meg a jutalmazásról sem! A cicáknál úgy érhetsz el eredményeket, ha a pozitív megerősítés módszerével élsz. Ha valamit jól csinált, azért kapjon valamilyen jutalmat. Egy kis „cicacsemege” mindig legyen kéznél!:-)

 

Játék, játék, játék!


Ha egy cica bizalmát szeretnéd elnyerni, szeretnél a legjobb barátja lenni, játssz vele sokat! És simogasd, amennyit csak lehet! Így biztonságban érzi majd magát. Ám a simogatás nem csak az ő lelkének, hanem a Te egészségednek is jót tesz! A „simizés” hatására kiváltott dorombolás még a gazdi rakoncátlankodó vérnyomását is képes kordában tartani.

 

Legyenek egyértelműek a határok!


Ha a cicus valami „rosszat” tesz, akkor határozott tiltással, néhány jól irányzott „Nem” kimondásával tudatosíthatod benne, hogy az adott viselkedést legközelebb kerülje. Vidd el minél hamarabb a „tett helyszínéről”, és légy következetes a tiltással kapcsolatban. Amire már egyszer elhangzott az, hogy „Nem”, azzal kapcsolatban ne légy elnéző egy másik alkalommal.

 

Az a bizonyos alom…


Biztos megesett, hogy egy korábban szobatiszta cicus, aki a dolgát addig a számára kijelölt helyen, a macskaalomban végezte, hirtelen erre más helyet talál. Mielőtt a macskát szidnád le, hogy mégis mit csinált már megint, gondold végig, nem történt-e kisebb vagy nagyobb, a cicát is érintő változás az életetekben! Máshová, a lakás „forgalmasabb” helyére került volna a macskaalom?

 

Új kutya/macska érkezett a családba? Esetleg átrendezted, felújítottad az otthonod? Vagy csak új macskaalom került a kis edényébe? Neked apró, neki óriási változások, amik aztán igencsak megzavarhatják a lelkivilágát. Légy vele türelmes, amíg hozzászokik az újdonságokhoz! Továbbá bevethetsz olyan feromon tartalmú spray-ket, melyek segítik a cicust, hogy könnyebben elviseljék a változásokkal járó, illetve az egyéb stresszhelyzeteket. Ha a helyzet így sem a javul, mindenképpen mutasd meg őt állatorvosnak.

 

Forrás: haushaltstipps.net

Utoljára frissítve: 2017-02-27 16:08:41

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>