. Ma Gedeon napja van.
Címezz borítékot számítógépen!
2022-01-28 08:53:40
Címezz borítékot számítógépen!

Címezz borítékot számítógépen!

Persze egy-egy képeslap vagy levél feladása esetén kézzel is pár perc alatt odakanyarítjuk a címzést, de mi van akkor, ha 50-100 levelet kell időnként postára adni? A TonerPartners.hu ebben a cikkben megmutatja, hogy hogyan kell helyesen - és gyorsan - megcímezni a borítékot a számítógép segítségével.

 

Helyes címzés kézzel 

 

Ahhoz, hogy a küldeményünk garantáltan célba érjen, elengedhetetlen a jól olvasható címzés. Régen kaphatóak voltak olyan biankó borítékok, amelyekre vonalakkal, illetve az irányítószámnak rublikákkal volt megjelölve a helye, amolyan iránymutatásként. Manapság már nem kapni ilyen borítékot, de a postai feldolgozás miatt címzésnél ugyanez az etalon. A boríték jobb alsó részébe írjuk a címzett nevét, alá a megszólítást (elhagyható), az alá a város nevét, alá az utcát és a pontos házszámot. Legalulra pedig az irányítószámot. Külföldi levelek esetén az országot is - lehetőleg angolul.

 

Érdemes a feladó címét is jól láthatóan feltüntetni a borítékon, ugyanis, ha valamilyen oknál fogva a címzetthez nem tudják kézbesíteni a küldeményt, akkor visszairányítják a feladónak. Amennyiben nincs feltüntetve, akkor megsemmisítik. Ugyanazokat az adatokat, és olyan sorrendben szükséges feltüntetni, mint a címzett esetében, csak a feladó része a boríték bal felső részén található. Itt írhatsz kisebb betűkkel, de ennek is jól olvashatónak kell lennie, ugyanis nem fognak vele vesződni, hanem megsemmisítik a leveled.

 

Helyes címzés számítógéppel

 

Mielőtt nyomtatni szeretnél, győződj meg róla, hogy elég-e, illetve működőképes-e a festék a nyomtatóban. Olcsón és gyorsan rendelhető eredeti vagy alternatív festékkazetta a TonerPartners.hu webáruházból a legnépszerűbb készülékekhez.

 

1. Nyisd meg a Microsoft Word programot, és válaszd ki a kezdőlapon a “Levelezés” fület.

 

2. Kattints a “Borítékok” gombra.

 

3. A Beállítások lehetőségnél válaszd ki a boríték méreteit vagy mérd le, és az egyedi méreteknél add meg a szélességet és a magasságot. Itt van lehetőséged betűméretet és típust választani, akár mást-mást a feladóhoz és a címzetthez.

 

4. A Nyomtatási beállításoknál kiválaszthatod, hogy hogyan fogod a borítékokat a lapadagolóba helyezni. Amit kiválasztottál, annak megfelelően tedd a tálcába a borítékokat, és kezdődhet a nyomtatás.

 

Tipp a TonerPartners.hu csapattól: Először mindig sima nyomtatópapírra csinálj egy próbanyomtatást, hogy meggyőzödj arról, hogy valóban úgy sikerültek-e a beállítások, ahogy elképzelted. Csak ezután nyomtass élesben. Ugye, hogy mennyire egyszerű?

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Színes Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>