. Ma Gedeon napja van.
CSÚSZÁSVESZÉLY
2017-11-29 17:00:45
CSÚSZÁSVESZÉLY

CSÚSZÁSVESZÉLY

Az őszi és téli időjárás számos veszélyforrást tartogat a közúti közlekedés résztvevői számára. Ezekben a napokban az utakon közlekedők fokozott körültekintésére és türelmére van szükség, valamint a járművek indulásra való felkészítésére is érdemes több időt szánni.

 

A gépkocsik időjárásnak megfelelő általános felülvizsgálatán túl ajánlott minden elindulás előtt ellenőrizni a gumiabroncsok állapotát, a fagyálló folyadék szintjét, valamint a fékrendszer, a világító berendezések, az ablaktörlők és a fűtő, párátlanító berendezések működését.

 

Érdemes a reggeli készülődésre kicsivel több időt szánni: mielőtt útnak indulnánk, a szélvédőt és valamennyi ablakot párátlanítani, valamint a hajnali deret és rárakódott jeget eltávolítani.

 

Csapadékos időjárási viszonyok esetén számolni kell az utak csúszósságával, éppen ezért kiemelten fontos, hogy körültekintően és türelmesen vezessenek!

 

Kérjük, hogy minden esetben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek, a sebesség megválasztásánál a forgalmat is vegyék figyelembe. Tartsák szem előtt, hogy nem csupán a hó, hanem a lecsapódó pára miatt is csúszóssá válhatnak az utak, a köd miatt csökkenhet a látótávolság, a megerősödő szél pedig ronthatja a járművek menetstabilitását!

 

Vezetés közben vegyék figyelembe, hogy a száraz és nedves útfelületek váltakozása miatt a gumiabroncsok tapadása is változik, valamint a felüljárók és hidak útburkolata ilyenkor gyakrabban jegesedik, ami fokozott veszélyhelyzetet teremt. A borongós időben tompábbak lehetnek a reflexek, ezért fontos a nagyobb követési távolság betartása is.

 

Amennyiben mégis megcsúsznanák járművükkel, kerüljék a hirtelen kormánymozdulatokat, illetve a intenzív fékezést! Ilyen esetben ajánlott a sebességet gázelvétellel és motorfékkel csökkenteni.

 

Biztonságos és balesetmentes közlekedést!

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>