. Ma György napja van.
Egészséges nassolás a vízparton? Ötleteinkkel lehetséges!
2017-08-08 13:49:44
Egészséges nassolás a vízparton? Ötleteinkkel lehetséges!

Egészséges nassolás a vízparton? Ötleteinkkel lehetséges!

Salátatálak


Alap étel, ha gyorsat és egészségeset szeretnél. Kis és nagy adagban a zöldségekből álló salikat bármikor fogyaszthatod hűtőtáskában tárolva. Hal vagy szárnyas hús is mehet bele gond nélkül. Szezonális gyümölcsökből világbajnok gyümölcstálat varázsolhatsz kevés citromlé és pár csipet fahéj segítségével, azonban nyáron ebből hagyd ki a banánt. Nagyon magas a cukortartalma.

 

Teljes kiőrlésű szendvicsek


Készítheted már házilag is a kenyeredet, ha előző este van lehetőséged sütni, de vásárolhatsz is. Zsírszegény sajttal, friss zöldségekkel és, ha eszel húst, akkor valamilyen sovány hússal is kínálhatsz. Igazán könnyen alakíthatod szendvicseidet az aktuális hangulatodhoz, vagy ahhoz, hogy mit kíván a család, és akár egy-egy főétkezést is kiválthatsz ezekkel nyáron.

 

Cukormentes palacsinta


A tipikus strandkaja bikinibarát verziója is terítékre kerülhet, hiszen túróval töltve nagyon laktató. Akár egészséges lisztkeverékből, akár proteines palacsintaporból készíted, csak arra ügyelj, hogy cukros töltelékkel ne ronts alacsony cukortartalmán.

 

Laktató smoothie-k


Készíts hozzáadott cukor nélkül természetes gyümölcslevekből egy laktató és frissítő koktélt, majd hűtsd be előre! Amennyiben még ilyen kevés időt sem szeretnél a konyhapultnál tölteni, vásárolj a következő élelmiszerekből nassolni valót:

 

Gyümölcsök és teljes kiőrlésű kekszek


Mindenféle dinnye és szőlő önmagában is remek tízórai lehet.

 

Magvak


Rost, egészséges zsírok és fehérje – ezek miatt csak napi egy maroknyi jár a magas kalóriatartalmú magvakból. Keverd az alábbiakat nyugodtan bármilyen verzióban: dió, goji bogyó, mandula, mogyoró, kókuszcsipsz, és kesudió.

 

Rizsszelet kencékkel


Étkezésenként 2 szelet ropogtatni való puffasztott rizs valamelyik kedvenc zöldségkrémeddel megkenve, és kinek kell a lángos? ;) Na jó, kell egy kis akaraterő, de legalább megúszod bűntudat nélkül, és igazán energikus napokat tölthetsz a strandon.

 

Forrás: superkidsnutrition.com

Utoljára frissítve: 2017-08-08 13:51:33

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>