. Ma Emma napja van.
Elefántház épül a szegedi vadasparkban
2017-09-19 10:39:50
Elefántház épül a szegedi vadasparkban

Elefántház épül a szegedi vadasparkban

Az elkészültekor majd Angkort, a khmer templomvárost idéző elefántház építkezésének bejárásán a politikus elmondta: az önkormányzat folyamatosan fejleszti a város egyik legvonzóbb turisztikai látványosságának számító Vadasparkot.

 

Az elmúlt években végrehajtott mintegy egymilliárd forintos beruházásnak köszönhető, hogy az állatkert éves látogatószáma az elmúlt évtizedben 100 ezerről 200 ezerre nőtt.

 

Veprik Róbert, a Vadaspark igazgatója elmondta, hogy az 1443 négyzetméter alapterületű elefántház öt egyed elhelyezésére lesz alkalmas. A belső medencének is helyet adó épülethez az ország legnagyobb területű, mintegy egyhektáros elefántkifutója kapcsolódik. Emellett kialakítanak egy másik kisebb kifutót, amely alkalmas a bikák elkülönítésére a párzási időszakban.

 

A látogatók üvegfal nélkül, villanypásztor és védőkorlát mögül figyelhetik meg az állatokat. A bemutató tervezése során kiemelt figyelmet kaptak a biztonsági szempontok annak érdekében, hogy a szakemberek minden veszély nélkül gondozhassák az állatokat.

 

Az első elefántok a nemzetközi tenyészprogram keretében érkeznek majd Szegedre. A vadaspark munkatársai egy gyakorlott elefántgondozó segítségével először fiatal bikákat ellátva sajátítják el a faj tartásához szükséges ismereteket, néhány éven belül pedig egy szaporodásra képes csapatot szeretnének összeállítani.

 

A fejlesztés része egy tapírház kialakítása is. A Szegedi Vadaspark az elmúlt években komoly sikereket ért el a közönséges tapírok szaporításában. Az új bemutató a munka folytatását teszi majd lehetővé - közölte az igazgató.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>