. Ma Auguszta napja van.
Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018-03-21 09:27:54
Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat

Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat

A 63 és 40 éves sükösdi férfiak tavaly október 17-én kora délután Sükösd térségében motoros csónakból elektromos halászgéppel és „gereblyézéssel” 41 harcsát fogtak ki a Dunából azért, hogy ellopják. Az így megszerzett több, mint 93 kg harcsát zsákokba rakták és az idősebb vádlott hétvégi házának stégjéhez szállították. Miután kikötöttek, igazoltatták őket.

 

Az orvul megszerzett halak értéke mintegy 234 ezer forint volt.

 

A vádlottaknak nemcsak horgászengedélyük nem volt, de az orvhalászatot tiltott eszközzel és tiltott módon végezték. Az elektromos halászgép és a gereblyézés egyaránt tiltott halfogási módszer.

 

Tettenérésük után kiderült, hogy két harcsa időközben elhullott, a többi 39 harcsa azonban megmenekült és a halőrök visszahelyezték a Dunába.

 

Az ügyészség a két férfit orvhalászat és lopás vétségével vádolja és velük szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását, továbbá a csónak, a merítőszák és az orvhalászathoz használt többi eszköz elkobzását indítványozza. Bűnösségükről a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>