. Ma Béla napja van.
Elmeszelte a választási bizottság Rácz Pétert
2019-09-05 10:43:38
Elmeszelte a választási bizottság Rácz Pétert

Elmeszelte a választási bizottság Rácz Pétert

Zöldfelületen parkol vélhetően tiltott helyen Rácz Péter fideszes önkormányzati képviselőjelölt – írta a választási szerveknél tett kifogásában Hajdú Miklós, az ellenzéki Sikeres Bajáért Egyesület önkormányzati képviselője még a hét elején. A beadványban kifejtette, a Dózsa György úton leparkolt Tuk-tuk-on kiadó sincsen, ami szintén ellentétes a hatályos szabályokkal.  Csütörtökön késő este megszületett a döntés: Rácz Péter megsértette a választási törvény jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlásának alapelvét, amiért nem tüntette fel a választási plakátján, hogy ki annak a felelős kiadója. A választási bizottság eltiltotta a jelöltet a további jogsértéstől, ami azt jelentheti, hogy fel kell majd tüntetni a plakáton annak kiadójának adatait.

 

A bizottság nem meszelte el ugyanakkor Ráczot azért, mert tiltott helyen parkolhat a járművével. Hajdú Miklós azt vélelmezte, önkormányzati területen helyezte el járművét a fideszes, de a választási bizottság szerint az nem önkormányzati, hanem állami tulajdonú „kivett közút”. A testület azt várta volna el a bejelentőtől, igazolja, hogy nincsen Rácznak megállapodása az állami útfenntartóval, ami eléggé abszurd, így ennek még lehet folytatása. A határozat ellen az elmarasztalt fideszes politikus szeptember 7-éig fellebbezéssel élhet.

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>