. Ma Auguszta napja van.
Előzzük meg a kerékpárlopásokat!
2016-09-15 11:52:25
Előzzük meg a kerékpárlopásokat!

Előzzük meg a kerékpárlopásokat!

A kétkerekű járművek nem csak a használóik, de sajnos a tolvajok körében is népszerűek. A bűnözők minden kínálkozó alkalmat kihasználnak, ha őrizetlenül hagyott kerékpárra akadnak. Vigyázzon! Ne teremtsen könnyű alkalmat számukra. Fontos tehát, hogy egészen rövid időre sem hagyja felügyelet nélkül biciklijét, illetve gondoskodjon annak megfelelő védelméről. 

 

  • Mindig lakatolja le kerékpárját, akkor is, ha csak „öt percre szalad be” egy üzletbe vagy a postára. Az öt perc gyakran elhúzódhat, és akkor könnyen megvan a baj!
  • A kerékpár lezárásához válasszon erős, vastag láncú vagy komolyabb U-alakú lakatokat!
  • Amennyiben hosszabb időre kénytelen ott hagyni kerékpárját, akkor érdemes a lámpát, kulacsot, pumpát, illetve mindent, ami mozdítható a kerékpárról levenni és magával vinni.
  • Ne tárolja a kerékpárját (még lezárva sem) lépcsőházak folyosóján! Amennyiben közterületen állítja le a kerékpárt, érdemes forgalmas, frekventált helyet választani, ahol sok ember jár. Figyeljen arra is, mihez rögzíti a biciklit lezáráskor! Ne lakatolja le könnyen elmozdítható oszlophoz, táblához vagy kerítéshez! Egy önmagához lezárt kerékpár éppolyan védtelen, mint ha záratlan lenne!
  • Javasoljuk, hogy jegyezze fel kerékpárja egyedi azonosítóit (pl. típus, vázszám, sérülések, méret, szín, felszerelés), amelyekről érdemes fényképet is készíteni. Amennyiben megtörténik a baj ezen adatok segítik a rendőrség munkáját, a felderítést és a kerékpár visszaadását a tulajdonosnak.

Az éjszakai járőrszolgálatok során még mindig többször tapasztalják az egyenruhások, hogy sok kerékpár áll hosszú ideig, akár egész éjjel gazdátlanul a közterületeken, lépcsőházak előtt, villanyoszlopokhoz támasztva. Amennyiben éjszakára leparkolja kétkerekű járművét, gondoskodjon biztonságosabb tároló helyről.

 

Baja, 2016. szeptember 13.                                                                                                                      

Bajai Rendőrkapitányság

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>