. Ma Márk napja van.
Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél
2020-05-22 16:44:14
Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél

Ezentúl ingyen dolgoznak a felügyelő bizottsági tagok a városi cégeknél

A koronavírus járvány során megváltozott gazdasági helyzet miatt a bajai önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaságok felügyelőbizottsági tagjai május 1-től nem részesülnek díjazásban.

 

Sok támadás érte az aktuális politikai vezetést, hogy "pártkatonákat" nevezett ki a felügyelőbiztossági pozíciókba, "ezzel fizeti ki támogatóit". Nyirati polgármester most rácáfolt a károgókra, hiszen megvonja a tiszteletdíjat a FEB tagoktól, ezzel is spórolva a város költségvetésének.

 

A felügyelő bizottsági tagok munkája nagyon fontos, hiszen ők ellenőrzik a városi cégek törvényszerű működését. Ezért a tagoknak nem pártérdekeket, hanem a köz érdekeit kell képviselniük.

 

Nem volt ez mindig így Baján, hiszen az elmúlt években például a Baja Marketing Kft. felügyelő bizottságába a fideszesek nem engedtek egy ellenzéki tagot sem delegálni.

 

Így történhetett meg az, hogy a Sipos Lóránd vezette felügyelő bizottság tagjai gond nélkül szavaztak meg Bócsa Barnabásnak hat(!!!) havi fizetésének megfelelő jutalmat akkor is, amikor a Kúria milliókra büntette a Baja Marketinget törvénysértés miatt. Tehát amellett, hogy a Bócsa vezette Marketing milliókkal terhelte meg a város költségvetését azzal, hogy törvényt sértett, az akkori felügyelő bizottság javaslatára még jutalmat is kapott az azóta már leköszönt cégvezető.

 

Nem jellemző az üzleti szférában sem, hogy egy cégvezető minden évben az éves bérének a felét kapja jutalomként, főként nem akkor, ha vezetése alatt milliós károkat okoz a cégnek és a tulajdonosának.

 

Remélhetőleg ezek az idők már elmúltak. A Baja Marketing Kft. felügyelő bizottságában a közművelődési szakember, dr. Brachinger Tamás mellett új tagként a Sikeres Bajáért Egyesület korábbi képviselőjelöltje Dömény János és a Be Cool táncsoport vezetője, korábbi Fidesz-KDNP jelölt Zsilinszky Bianka is helyet kapott.

 

A Baja Hangja Kft-ben a Bajai Rádió korábbi vezetője Marton Péter mellett új tagként Kajtár József és Lovretity Zoltán került kinevezésre. 

 

A Bajai Kommunális és Szolgáltató Nonprofit Kft. működését Cseh Béla, Bartos Nándor és Horváth Roland ellenőrzi.

 

A Bajai Temetkezési Kft. dr. Zöld László Csabáné, Teket Melinda és Béniné Kozsdi Anna felügyelete alatt működik majd.

 

A Baja Vagyon Zrt. felügyelő bizottságában pedig Balogh Zoltán, Csontos Csaba és új tagként Széll Péter tevékenykedik majd.

 

A felügyelő bizottsági tagok megbízása 2024. december 31. napjáig tart.

Utoljára frissítve: 2020-05-22 17:13:14

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>