. Ma Emma napja van.
Felesége tartozása miatt gyújtogatott egy bajai
2019-09-03 10:35:39
Felesége tartozása miatt gyújtogatott egy bajai

Felesége tartozása miatt gyújtogatott egy bajai

 
 

A Bajai Járási Ügyészség rongálás vétsége miatt vádat emelt egy 43 éves bátmonostori férfi ellen, aki 2019. január 1-jén két Molotov-koktélt dobott az egyik bajai végrehajtó irodájának ajtajára, mert felháborodott a felesége bankszámláját érintő végrehajtás miatt.

A vádlott feleségének hitelkártya tartozása volt, ami miatt az egyik bajai végrehajtó eljárást indított ellene. Ennek során a végrehajtó 2018. november végén az asszony bankszámlájára 810.000 forint összeg erejéig beszedési megbízást adott ki. Erről a feleség tájékoztatta a vádlottat.

A vádlott ezen felháborodott és 2018. december végén – azért, hogy a végrehajtót „figyelmeztesse” – két üvegben benzint tartalmazó Molotov-koktélt készített. Ezután a vádlott 2019. január 1-jén hajnalban a végrehajtó irodájához ment és a Molotov-koktélokat meggyújtotta, majd azokat egymás után az iroda üvegezett és biztonsági fóliával ellátott műanyag bejárati ajtajára dobta. A vádlott egy műanyag flakonba töltve benzint is dobott az ajtóhoz.

Az egyik koktélos üveg az iroda bejárati ajtajának üvegét be is törte és az ügyfélváró helyiségben tüzet okozott. A másik üveg a bejárati ajtó előtt tört össze és a benzinnel együtt szintén meggyulladt. A tűz az ajtóban és az ügyfélváró helyiségben összesen közel 400.000 forint kárt okozott. A sértett végrehajtó kérte a rongálási kár megtérítését.

A tűz továbbterjedésére szerencsére nem volt esély, azt a katasztrófavédelem helyszínre érkező munkatársai eloltották.

A szabadlábon védekező, büntetlen előéletű vádlottat a járási ügyészség rongálás vétségével vádolja, amit a törvény 2 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A vádlott bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>