. Ma Gedeon napja van.
Fercsák a testületi ülésen magyarázkodott
2019-09-26 18:08:52
Fercsák a testületi ülésen magyarázkodott

Fercsák a testületi ülésen magyarázkodott

 

Lassan két hete derült ki, hogy a bajai polgármesternek egyedülállóan jól prosperál a korábban alig működgető cége, az évekig árbevétel nélkül tengődő vállalkozás 2016-ban kilőtt és azóta 184 milliós bevételből 141 milliós hasznot realizált. Ráadásul osztalékfizetésről is döntött, ami nem szerepelt Fercsák Róbert vagyonnyilatkozatában.

 

Csütörtökön tartották a választás előtti utolsó testületi ülést a bajai képviselők, ahol Hajdú Miklós ellenzéki frakcióvezető kérdésére a polgármester beszámolt cége ügyeiről. A Sikeres Bajáért Egyesület színeiben politizáló Hajdú Facebook-posztjából kiderül, Fercsák a képviselő-testület előtt megerősítette, kijavította vagyonnyilatkozatát és beleírta a dokumentumban addig nem szereplő osztalékjövedelmét, ami bruttó 9, nettó 7,1 millió forint volt.

A beszámolóból kiderül, arra a nagyon fontos információra nem tért ki, mégis hogyan sikerült a társaságnak az utóbbi három év alatti 184 milliós bevétele után 141 milliós, évi 70-80 százalékos haszonkulccsal dolgoznia, még ha szerződéses alkalmazottakkal is.

 

Felidézte, hogy ’95 óta sikeresen prosperál ez a lényegében családi cég. A polgármester kivetített egy fotót, amin a Dominfó egy ’95-ben megjelent hirdetése volt látható. Hogy a mostani bevételeknek mégis mi köze lehet a 24 évvel ezelőtti hirdetéshez, az nem derült ki.

 

Hosszan mesélte, hogy nagyon sikeres a cég és akadt olyan idő, amikor balatoni ingatlanokkal is kereskedtek. Nehezményezte az egyik -arcot kitakaró- fotó kivetítésekor, hogy a 24.hu újságírója a házánál próbált csengetni, majd a csöngetési mozdulatokat videón is bemutatta. Csak hát ugye ez az ingatlan a sikeres vállalkozásának a székhelye, telephely pedig nincsen feltüntetve a cégadatokban. A polgármester tehát végül úgy cáfolt, hogy nem cáfolt. Úgy magyarázkodott, hogy nem magyarázott meg semmit családi cége hasító nyeresége forrásáról. Arra a politikus nem tért ki, miért nem vallotta be jövedelmei között a megyei közgyűlési tiszteletdínját, ami havi 145 ezer forint.  

További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>