. Ma Márk napja van.
Fercsák Róbert időutazó?
2019-09-17 13:17:06
Fercsák Róbert időutazó?

Fercsák Róbert időutazó?

Elsőként a Bajai Hírhatár számolt be arról, hogy megszaladt Fercsák Róbert Dominfó Ingatlanforgalmazási BT-jének forgalma, amióta polgármesterré választották. Az alkalmazottak nélkül működő cég nem mutatott túl sok életjelet 2016 előtt, aztán hirtelen három év alatt 184 milliós árbevétel mellett 141 milliós adózás utáni eredményt produkált a betéti társaság. A bravúr az, hogy mindezt alkalmazottak nélkül sikerült abszolválnia a városvezető cégének, amelynek vagyonnyilatkozata szerint 90 százalékban ő a tulajdonosa kültagként. Cikkünkben rámutattunk arra is, hogy Fercsák Róbert vagyonnyilatkozatából hiányzik az osztalékjövedelme, ami a cégadatok szerint legutóbb 10 millió forint volt, amiből 9 millió juthatott a politikusnak. Ez majdnem annyi, mint Fercsák polgármesteri fizetése, mert az, szintén a vagyonbevallása szeint "cca. 1 millió Ft" plusz a 120 ezer forint körüli költségtérítés.
 
Fercsák a pénteken este megjelent cikkünkre, már pénteken délután reagált a Bácsmegye.hu oldalnak adott interjújában. Hogy ne tűnjék időutazónak, a beszélgetést rögzítő újságíró kitalált egy 2018-as kampánylapot, amiben állítólag az ellenzék már foglalkozott volna a cégügyeivel. Csakhogy ilyen újság nem volt, a Bajai Hírhatár cikke előtt nem volt hír Fercsák Dominfó BT-jéről. 

Frissítés (2019.09.19.): Levelet kaptunk Oltyán Józseftől a a bacsmegye.hu főszerkesztőjétől, aki mellesleg az index.hu portál közelében is feltűnt nemrégiben, melyben nehezményezi, hogy azt írtuk, csak kitalálta a 2018-ban megjelent cikket. Ennek igazolásaként megjelent a bacsmegye.hu-n egy fénykép, ami az LMP 2018-as, Baján kizárólag postaládákba terjesztett kampánykiadványának cikkét ábrázolja a Dominfo Bt-ről, ami konkrétan 8 sorból áll. Erről a cikkről azt állítani, hogy "a 2018-as választási kampányban megjelent egyik újság részletesen bemutatta" a Dominfó tevékenységét enyhén szólva is a tények elferdítése. Sem az LPS-s újság cikke, sem a bacsmegye.hu fizetett hirdetésben terjesztett Fercsák interjúja nem tárgyalta azt a nagyon fontos kérdést, hogy miért nem szerepel Fercsák Róbert vagyonnyilatkozatában a cégéből származó bevétel.
 
"Ha utánanéz láthatja, hogy a cégem egy családi betéti társaság, amit 1995-ben alapítottunk, majd az  EVA-s adózást választva  nem volt szükséges mérleget beadni.  1995 óta folyamatosan működik a cég és mindig komoly árbevétele volt. Amikor az EVA paraméreteit megváltoztatták visszatértünk a korábbi adózásra, így a hivatalos mérlegadatokban ismét megjelent társaság forgalma. Persze értem én, hogy egyszerűbb valami sejtelmes dolgot feltételezni minden mögött, de mivel a társaság minden adata közismert, így pár perc alatt mindenki meggyőződhet annak a valóságtartalmáról, amit most elmondtam." 
 
Ennyit nyilatkozott Fercsák. Hogy mire nem kaptunk választ? 
 
Hogyan csinál évente hatvanmillió forint körüli árbevételt egy cég, amelyiknek nincsen alkalmazottja? 
 
Milyen tevékenységgel érik el, hogy ebből a pénzből több mint a kétharmad üzleti haszon? 
 
Miért nem szerepel vagyonnyilatkozatában az osztalékjövedelem? 
 
Hogyan reagálhatott péntek esti cikkünkre a politikus, már péntek délután? 

Utoljára frissítve: 2019-09-19 12:07:02

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>