. Ma Auguszta napja van.
Fórumot tartott a Bajai Jobbik
2014-09-29 07:18:42
Fórumot tartott a Bajai Jobbik

Fórumot tartott a Bajai Jobbik

Fórumot tartott a Bajai Jobbik péntek (szeptember 26) délután Baján a Civilek Házában. Szávay István, a Jobbik alelnöke, Jaszenovics Istvánné polgármesterjelölt és a Jobbik képviselőjelöltjei egy személyes beszélgetésre invitálták az érdeklődőket.


A lakossági fórumon bemutatták a Jobbik önkormányzati programját. 


Szávay István kijelentette - a Jobbik Magyarországért Mozgalom az elmúlt hónapokban, az előző választások során, mára egyértelműen Magyarország második legerősebb, legtámogatottabb pártjává vált. Most az a feladatunk, hogy ezt a sikert az önkormányzati választásokon megismételjük. A tízezer lakos feletti települések döntő többségében állított a Jobbik polgármester jelöltet, Baján is, sőt nekünk van ezeken a településeken a legtöbb egyéni képviselő jelöltünk - mondta az alelnök.

 

Az önkormányzati választásoknak a tétje amelett, hogy a Jobbik megerősödése és társadalmi beágyazottsága növekedjen, erősödjön, ennek a választásnak a tétje az is, hogy a magunk eszközeivel valamennyire útját tudjuk állni annak a gátlástalan pártállam építésnek - tette hozzá Szávay.

 

Az alelnök kiemelte a Jobbik hármas jelszavát, Megélhetés, Rend, Elszámoltatás, melyről a fórum alatt részletesen beszélt.


Jaszenovics Istvánné bemutatta mind a tíz választókörzet képviselő jelöltjeit, majd beszélt a célokról részletesen és kitért a Bajai Jobbik programjában szereplő témákra. 

 

Részletek a programból: a kommunális adó legalább 20 %-al való csökkentése, a 70 éven felüliek mentessége, város- és mezőőrség felállítása, uniós pályázatok átvilágítása, civil szervezetek támogatása, átfogó útépítési terv kidolgozása és megvalósítása.


A polgármester jelölt említett néhány érdekes, konkrét esetet, ami az önkormányzat munkáját tekinti. Beszélt a tavaly őszi időközi választásról és arról, hogy miként zajlottak az események, milyen gyorsan aszfaltozták le a Horváth Szilveszter (A Bajai Cigány Önkormányzat képviselője) háza előtti szakaszt. Szó esett az országzászló "érdekes" kihelyezéséről és arról is, hogy miért kaptak az önkormányzati tulajdonban lévő cégek vezetői busás jutalmat. A Baja Marketing ügyvezetője, Bócsa Barnabás közel 1.5 millió forintot rakott zsebre úgy, hogy tulajdonképpen minimális profitot termel a cég, amelynek a birtokában van a helyi média nagy része, a turizmus, a rendezvények, fesztiválok szervezése, a kultúra és még sorolhatnánk. Hivatalosan közel 130 milliót ad az önkormányzat és ebből 100-200 ezer forintos profitot tud csak kitermelni. Vagyis a gyenge teljesítmény ellenére is arcátlanul sok pénzzel jutalmazzák a vezetőket.

 

Ami a legmeglepőbb az az, hogy B. Barnabás két helyen is ügyvezető, aztán főszerkesztő, információnk szerint okatatóként is tart órákat (végzettség nélkül) és emelett indul az önkormányzati választáson, a Fidesz-KDNP megyei listáján.

 

A fórum végén a résztvevők kérdezhettek a polgármester jelölttől és szót kért Atyánszky György (független jelöltként indul), aki tartott egy rögtönzött kampány beszédet, majd arra volt kíváncsi, hogy a Bajai Jobbik hajlandó-e együttműködni a független jelöltekkel.

 

Utoljára frissítve: 2014-09-29 08:00:28

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>