. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Hajfestés házilag – ezeket a hibákat kerüld el!
2017-06-20 14:22:49
Hajfestés házilag – ezeket a hibákat kerüld el!

Hajfestés házilag – ezeket a hibákat kerüld el!

Ha úgy gondolod, anyagilag, „időileg”, illetve egy barátnős találkozó miatt is jobban megérné, hogy otthon, a saját fürdőszobádban, a megszokott környezetben fesd be a hajad, ezekre az apróbb vagy nagyobb hibákra figyelj, és lehetőség szerint próbáld meg elkerülni őket.

 

Egyszer így, egyszer úgy


Ha hajfestés, akkor remek választás lehet a manapság oly divatos henna hajfesték, ami természetesebb összetevőket tartalmaz, mint a hagyományos hajfestékek. Ám arra ügyelj, hogy ha ezek mellett a természetes festékek mellett teszed le a voksodat, utána már ne térj rá a hagyományos festékekre! A természetes festékekben található egy olyan anyag, ami ha a mesterséges festékanyagokkal érintkezik, elszíneződéshez, szőkítés esetén a haj elzöldüléséhez is vezethet.

 

Ha csak a hajadat festenéd, nem a bőrödet


Hogy elkerüld, hogy hajfestés után a füledről, homlokodról suvickold le a hajfestéket, a művelet előtt kend be az érintett bőrfelületet vazelinnel. Így csak oda kerül majd a festékből, ahova valóban kell!

 

Túl extrém elképzelések


Az eddigi szőke fürtjeidet most feketére cserélnéd, és úgy gondolod, ezt a műveletet Te otthon gyorsan és okosan megoldod? Felejtsd el! Az extrém változtatásokat inkább bízd profi szakemberre és kérj egy időpontot a fodrászodtól!

 

Nézd az órát!


Ha a leírásban 20 perc hatóidőt írnak, akkor azt tartsd is be, és ne húzz rá még 5 percet! Ez roncsolhatja a haj szerkezetét, és elég extrém eredményeket érhetsz el, már ami a hajad színét illeti.

 

Figyelj a színedre!


Sokan elkövetik azt a hibát, hogy világosabbnak ítélik meg a saját hajszínüket, mint amilyen árnyalatú az valójában. Pedig erre nagyon is érdemes odafigyelni, mert ha mondjuk emiatt az „elnézés” miatt kicsit tovább marad a festék a hajunkon, a hajszálak is sokat roncsolódhatnak. Ne a hajvégek színét hasonlítgassuk a dobozon lévő hajszínnel, hanem inkább a tőhöz közelebb eső részt!

 

Forrás: miss.at

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>