. Ma Gedeon napja van.
Halálra verte bátyját egy jánoshalmi fiatalkorú, vádat emeltek ellene
2017-03-14 13:45:45
Halálra verte bátyját egy jánoshalmi fiatalkorú, vádat emeltek ellene

Halálra verte bátyját egy jánoshalmi fiatalkorú, vádat emeltek ellene

A 16 éves vádlott 2016. szeptember 24-én az esti órákban Jánoshalmán rokonai és ismerősei körében unokahúga születésnapját ünnepelte.


A késő esti órákban a fiatalkorú vádlott leittasodott 27 éves bátyja a ház konyhájában dulakodni kezdett a szintén részeg sógorával, akit a földre kerülve többször meg is rugdosott. Emiatt öccse, az ugyancsak ittas vádlott felelősségre vonta őt és szóváltás alakult ki közöttük. A fiatalkorú az udvarról behozott egy botot és orrnyergen ütötte vele a bátyját, aki ezután vérző orral elhagyta a házat és elindult a városközpont felé.

 

A továbbra is feldühödött vádlott a bátyja után szaladt, majd egy közeli romos épület fa ablakkeretéből kitört egy 1 méter hosszúságú lécet a rajta lévő alumínium kilinccsel. A vádlott utolérte fivérét, akit a kezében lévő léccel hátulról nagy erővel fejen ütött. Ezután a lécet két kézzel megragadva, a már hason fekvő, eszméletlen sértett fejére több nagy erejű ütést mért úgy, hogy közben a léc darabokra tört. Ezután a vádlott a helyszínről elmenekült.

 

A sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett és közvetlen életveszélyes állapotba került, ami miatt életmentő műtétet hajtottak végre rajta. A folyamatosan kómában lévő sértett a bántalmazás következtében végül két és fél hónap múlva elhalálozott. Halála a bántalmazás során elszenvedett koponyasérülések miatt következett be.

 

Az ügyészség a fiatalkorút halált okozó testi sértés bűntettével vádolja, amely a fiatalkorúakra vonatkozó speciális rendelkezések alapján 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A fiatalkorú vádlott korábban többször volt büntetve, a vádbeli időszakban pedig öt büntető ügy volt ellene folyamatban.

 

A fiatalkorú vádlott előzetes letartóztatásban várja a bírósági tárgyalást, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>