. Ma Gedeon napja van.
Hamarosan újraindul a gemenci kisvasút és nyit az Ökoturisztikai Központ is
2020-05-16 10:51:56
Hamarosan újraindul a gemenci kisvasút és nyit az Ökoturisztikai Központ is

Hamarosan újraindul a gemenci kisvasút és nyit az Ökoturisztikai Központ is

Figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére, a mindenkori járványügyi ajánlásokat betartva várja a turistákat a Gemenc Zrt.

Május 23. és június 1. között csak Pörböly és Lassi között közlekednek vonatok szombaton, vasárnap, és június 1-én, Pünkösd hétfőn is. Naponta 5 járat indul a  Pörbölyi Ökoturisztikai Központból, az első vonat 9.00 órakor hagyja el az állomást.

 

Minden vonat nyitott kocsikkal közlekedik majd, az érvényben lévő járványügyi korlátozások betartásával. A férőhelyek csökkentett száma miatt érdemes előzetesen megrendelni a kiválasztott vonatokra a menetjegyeket. Az ajándékbolt és a büfé is üzemel ezeken a napokon az érvényes járványügyi előírások korlátai között, és látogatható lesz a Gemenc Kincsei kiállítás is..

 

Előzetes regisztráció alapján biztosan tudnak majd utazni mindazok, akik a kisvasút segítségével szeretnék megtekinteni a Gemenci erdőt. Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást.

 

Az előzetes jegyrendelés az utazás előtti napon 16:00 óráig lehetséges telefonon, email-ben vagy személyesen Pörbölyön, az Ökoturisztikai Központban. Telefon: 74/491- 483, 30/243 4613, Email: okocentrum@gemenczrt.hu

 

A megrendelt jegyeket vonatindulás előtt legkésőbb fél órával kell átvenni az Ökoturisztikai Központ jegypénztárában Pörbölyön.

 

Az Ökoturisztikai Központja is megnyit május 23-án, hétköznap 8.00 – 16.00 óráig, hétvégén 8.00 – 17.00 óráig várja a látogatókat. Hétköznapokon egyelőre csak külső helyszínei, a játszótér, a parkoló, valamint a vizesblokk vehető igénybe. A Gemenc Kincsei kiállítás a hétvégi és munkaszüneti napokon látogatható, a büfé és az ajándékbolt is csak akkor tart nyitva.

 

Innen: gemenczrt.hu

Utoljára frissítve: 2020-05-16 10:56:27

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Színes Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Színes Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati m...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>