. Ma Emma napja van.
Hogyan használjuk a kutyatrimmelőt?
2020-10-20 19:46:27
Hogyan használjuk a kutyatrimmelőt?

Hogyan használjuk a kutyatrimmelőt?

Mi is az a trimmelés?

 

Te is jártál már úgy, hogy a kutyakozmetikában értetlenül álltál a kérdés előtt, hogy nyírni vagy trimmelni kell-e a kutyád szőrét. Ez nagyon fontos kérdés, hiszen minden szőrtípus különböző, személyre szabott ápolást igényel. Arról nem is beszélve, hogy a magyar nyelvben meglehetősen kuszán értelmezik a különböző fogalmakat, így könnyen összezavarodhatsz.

 

Elöljáróban fontos tudni, hogy minden kutya habitusa más, így másként is állnak a különböző kozmetikai kezelésekhez. Tehát ha azt szeretnéd, hogy könnyen és gördülékenyen menjen minden, akkor már egészen kis korban szoktasd a négylábúdat a fürdéshez és a gondozáshoz. 

 

A trimmelés röviden azt jelenti, hogy a kutyádnak a szőrét egységes hosszúságúra nyírják a kozmetikában vagy épp te magad otthon. Ennek az az előnye, hogy kényelmes és könnyen karbantartható fazont ad neki. Ennek során az aljszőrzet eltávolításra kerül, így lesz szép és a fajtájának megfelelő a külseje. 

 

A leginkább alkalmas szőrtípusok

 

A trimmelésre nem minden szőrtípus alkalmas, így most eláruljuk, hogy melyek azok, amik igen. Ez azért fontos, mert egy nem megfelelően ápolt szőrzet a vágás következtében könnyen tönkremehet, így nem lesz megfelelő a tapintása és az ápoltsága. Arról nem is beszélve, hogy ha csak levágnak egy szőrt, amit tremmelni kellene, úgy a kutya könnyen kaphat különféle bőrbetegségeket. 

 

A legkönnyebben trimmelhető szőrtípusok alapvetően: 


-a drótos 

-a szálkás

-a vegyes szőrtípusok. 

 

A drótos típus legnépszerűbb képviselői például a drótszőrű magyar vizslák vagy a drótszőrű foxterrierek. A szálkás típusba a skót terrier valamint a törpe, közép és óriás schnauzer tartozik. A vegyes szőrtípus legfőbb képviselői trimmelés tekintetében az angol cocker spániel, vörös ír szetter, golden retriever.

 

A trimmeléshez, akár otthon csinálod, akár a kutyakozmetikusnál, speciális eszközök kellenek. Maga a művelet sem olyan egyszerű, mint egy nyírás, ami valószínűleg annak köszönhető, hogy sokkal aprólékosabb. Általában versenyek előtt készítenek ilyen jellegű szőrzetet a kutyáknak, így szerencsére nem kell annyira gyakran alkalmazni. Mivel sok eb számára nem a legkényelmesebb művelet, így ezt nem is bánják. 

 

Egy jó minőségű trimmelővel akár otthon, egyedül is elkészítheted a kutyád szőrét, nem kell azonnal kutyakozmetikába rohangálni.

 

Nézz körül a Kedvence.hu kínálatában, és biztosan megleled azt, ami a számotokra a legkényelmesebb!

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>