. Ma Márk napja van.
Hónapok óta nyomoznak a Baja Marketing ellen, 6 milliós lehet a kár
2019-10-04 17:49:56
Hónapok óta nyomoznak a Baja Marketing ellen, 6 milliós lehet a kár

Hónapok óta nyomoznak a Baja Marketing ellen, 6 milliós lehet a kár

A Bajai Hírhatár rendelkezésére álló dokumentumok szerint a rendőrség hónapok óta nyomoz a Baja Marketing ügyében. A feljelentést Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért önkormányzati frakcióvezetője tette, miután kiderült, semmilyen szankció nem követte azt, hogy két egymást követő országgyűlési választáson összesen 6,1 millió forint büntetést szabott ki a Nemzeti Választási Bizottság a cégre az általa működtetett orgánumok elfogultsága miatt. Nemhogy felelősségre vonás nem történt, de még a bírságot is közpénzből fizették ki.
 
Először a 2014-es kampányban ítélte úgy a Kúria által is jóváhagyott döntés, hogy a Baja Marketing Kft a kiadásában megjelenő Bácskai Naplóval, illetve az önkormányzati honlapon és a Bajai TV-ben megjelenő hírekkel aránytalanul kedvezett Zsigó Róbert, akkori polgármesternek és képviselő-jelöltnek a többi aspiránssal szemben. Egy különszámot is kinyomtattak, amiben kizárólag Zsigó vélt sikereivel foglalkoztak. Akkor emiatt a jogsértés miatt 3,8 millió forintos bírságot kellett kifizetni.
 
A Baja Marketing Kft azonban mit sem tanult az esetből, ugyanolyan elfogult volt a 2018-as kampányban is, mint négy esztendővel korábban Zsigónak végtelen megszólalási lehetőséget adtak, ellenfeleinek pedig lényegében semmit. Emiatt 2018-ban is megbírságolták a céget, ezúttal a jogerőre emelkedett bírság 2,3 millió volt, vagyis összesen 6,1 millió forintos kárt okoztak a bajaiaknak azzal, hogy a Fidesz szekerét tolták. Hajdú a feljelentés előtt érdeklődött, követte-e valamiféle szankció a történteteket, esetleg beszállt-e a költségekbe a kedvezményezett Fidesz, de kiderült, hogy semmi ilyesmi nem történt. Mindkét esetben a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló cég fizette a büntetést, vagyis lényegében a bajaiak.
 
Ezt elégelte meg Hajdú idén év elején és fordult a nyomozó hatóságokhoz ismeretlen tettes ellen tett feljelentést. A hatóságok egy ideig pingpongoztak majd végül elrendelték a nyomozást, annak lefolytatása a bajaiak elfogultsága miatt a kiskőrösi rendőrségen zajlik és a kalocsai ügyészség felügyeli az eljárást, miután a bajai ügyészek is elfogultságot jelentettek be. Nem tudni pontosan, hol tart az eljárás, így nem világos akad-e már gyanúsítottja az ügynek.
 
Mindenesetre a Baja Marketing Kft a mostani választáson sem törekszik esélyegyenlőséget teremteni. Hiszen a Bácskai Naplóban az ellenzék jelöltjeinek fotóit manipulálták, s alig adtak teret a lapban az ellenzékieknek, a fideszesek pedig most is aránytalanul sokat szerepeltek. A Bácskai Napló eggyel ezelőtti számában 22 képen szerepelt a Fidesz újrázni próbálkozó polgármester-jelöltje, Fercsák Róbert, míg a legfrissebb számban az ellenzékiekről egyáltalán nincsen kép, Fercsák pedig nyolc fotón is szerepel.  

Utoljára frissítve: 2019-10-04 17:52:03

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>