. Ma Emma napja van.
Internetes csalásokra szerveződött banda ellen emeltek vádat
2017-01-24 14:40:02
Internetes csalásokra szerveződött banda ellen emeltek vádat

Internetes csalásokra szerveződött banda ellen emeltek vádat

A 34 éves budapesti férfi frissen szabadult egy másik csalás miatti előzetes letartóztatásából, amikor 31 éves testvérével és annak 44 éves barátjával együtt elhatározták, hogy internetes csalások elkövetése révén fognak rendszeres jövedelemhez jutni. A banda létrehozói a feladatokat gondosan felosztották egymás között: így a frissen szabadult férfi adta fel különböző álneveken a hirdetéseket szabad internet hozzáférésű kávézókban azzal, hogy különböző műszaki cikkeket küld a vevőknek, amennyiben azok előre fizetnek.


A bandatagok mások nevére szóló, használt kártyás telefonokat szereztek be, amelyeken mindhárman tartották az érdeklődőkkel a kapcsolatot. A vételár átutalása érdekében azonban bankszámlára volt szükségük, amelyhez egy 35 éves nőismerősük segítségét kérték, aki tudott a pénzek bűnös eredetéről. A bűnbanda női tagja a nevére megnyitott bankszámlához kártyát is igényelt, amelyet odaadott a vádlottaknak. A vevők átutalásairól úgy szereztek tudomást a csalók, hogy a banki sms-ek a testvérpár által használt telefonra érkeztek.

 

A vádlottak egy hónap leforgása alatt 22 vevőtől összesen 1.564.500,- F-ot csaltak ki. Jellemzően elektromos fűkaszát, kerékpárt, láncfűrészt kínáltak eladásra áldozataiknak, de volt, aki olcsó laptop vagy mobiltelefon reményében utalt pénzt a csalóknak.

 

Alig egy hónap elteltével azonban a bank a csalásra fenntartott bankszámlát felmondta és zárolta, ezért a nő egy másik banknál újabb számlát akart nyitni. Erre azonban már nem volt lehetősége, mert őrizetbe vették. Időközben a banda harmadik férfi tagja is börtönbe került egy másik bűnügyben.

 

A magára maradt testvérpár azért, hogy a csalás-sorozatot folytatni tudják, beszervezett egy 29 éves albertirsai férfit, akinek ugyanaz volt a feladata, mint az előző körben a nőnek: bankszámlát nyittattak vele, majd a bankkártyát elkérték tőle, a banki sms-ek pedig ismét a testvérpár kártyás mobiltelefonjára érkezek. Újdonsült bűntársuk szintén tudott a csalásokról, amelyekből a számlájára érkezett pénzek származtak.

 

Az új felállásban továbbműködő bűnszövetség alig több, mint két hónap leforgása alatt, 2014 decemberétől 2015. február közepéig további 51 sértettnek összesen 2.710.490,- Ft kárt okozott. Így a testvérpár rovására mintegy 4,2 millió forint elcsalt pénz írható.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű 35 éves szervezőt és büntetlen testvérét összesen 72 rendbeli bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja, amely a bűnhalmazatra figyelemmel akár 4,5 évig terjedő börtönbüntetéssel büntetendő.

 

A vádlottak jelenleg szabadlábon védekeznek, ügyükben a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>