. Ma Emma napja van.
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy bajai férfit
2018-01-10 19:39:06
Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy bajai férfit

Jogerősen tizenkét év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy bajai férfit

A táblabíróság társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottakat.


A férfi 2014 nyarától 2015. augusztus 4-ig Baján kis adagokban illegális drogokat - kábítószert és pszichoaktív anyagot - árult. A vádlott telefonon vagy interneten vette fel a rendeléseket, a drogot általában személyesen szállította le, a helyszínen átvette a pénzt, és átadta a vevőnek az előre becsomagolt kábítószert. A férfi egy bajai  társasház kerékpártárolójának egyik rekeszében kialakított "raktárban" tárolta az értékesíteni kívánt drogot, melyet ismeretlen forrásból szerzett be.


A dílernek állandó vevőköre alakult ki, tevékenysége Baján a drogfogyasztók körében általánosan ismertté vált, telefonszámát a vevők egymásnak adták át.


Tevékenységével édesanyja is tisztában volt, a drogárusításban támogatta úgy, hogy időnként, alkalmilag bekapcsolódott az értékesítésbe, segítette fiát, a kábítószer csomagolásához szükséges nejlontasakokat is ő vásárolta meg.


A rendőrség 2015. augusztus 4-én vette őrizetbe a férfit. Raktárában annyi kábítószert foglaltak le, amelynek hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határát is meghaladta.


A táblabíróság döntésével helybenhagyta a Kecskeméti Törvényszék által a férfira kiszabott szabadságvesztést, túl enyhének találta azonban az asszony első fokon hatéves büntetését, ezért kilenc évre súlyosította azt.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>