. Ma Gedeon napja van.
Képeket manipulált a Bácskai Napló
2019-09-24 10:18:59
Képeket manipulált a Bácskai Napló

Képeket manipulált a Bácskai Napló

Országos port kavart az a Facebook-bejegyzés, amiben Dani Gitta, a Sikeres Bajáért képviselő-jelöltje lerántotta a leplet a bajai fideszes média manipulációjáról. A két hetente minden bajai háztartásba eljuttatott Bácskai Napló a bajai ellenzék indulását ismertető cikkéhez használt illusztrációban minden jelölt arcát eltorzították, manipulálták. Egész egyszerűen fogták az eredeti képeket, és mindegyiket manipulálták: kancsal szemet, ferde orrot, sötétebb arcot, hosszú nyakat csináltak.

 
"A több tízezer példányban a postaládákba került Bácskai Napló aljasul groteszkké torzította az arcunkat! Bandzsa, ördögi tekintetek, foltos sötét arcok, eltüntetett vagy éppen összehúzott szemöldökök, átrajzolt, elcsúfított arcvonások mind a 11 jelölt esetében. A mellékelt videón látható a hamisítás ténye." - írta a legnagyobb közösségi médiában Dani Gitta. A képviselő-jelölt elvárja, hogy a Bácskai Napló kiadója a Baja Marketing Kft. ismerje el a hamisítás tényét, nevezze meg a felelősöket és kérjen bocsánatot a lap következő számában, valamint tegye közzé a Sikeres Bajáért Egyesület mind a 11 jelöltjének hiteles képmását a manipulált képeknek megfelelő terjedelemben. 

Természetesen jóvátételre nem nagyon számíthatnak az ellenzéki jelöltek. A Magyar Hangnak nyilatkozva Géczy Zsolt tagadta, hogy manipulálták volna a képeket, ezért szerinte nincs okuk megkövetni az érintetteket. Nem kizárt, hogy polgári per kerekedik az ügyből. 

Érdemes felidézni, hogy a Bácskai Naplóról nem most derül ki először, hogy egy hazug fideszes kiadvány: már két választási kampányban is bírságot róttak ki rájuk, amiért egyoldalúan a Fidesznek kampányolt az országgyűlési válaszhtrásokon. A 6,1 millió forintnyi bírságot persze nem Zsigó Róbert fizette, hanem hozzácsapték a Baja MArketing Kft kiadásaihoz, vagyis közpénzből fizették, hogy egyoldalúak volta. 

 
További híreink
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kam...
Bővebben >>