. Ma Emma napja van.
Közös figyelemfelhívás Baján
2016-12-02 20:22:07
Közös figyelemfelhívás Baján

Közös figyelemfelhívás Baján

Az elmúlt időszakban több jelzés is érkezett a bajai rendőrökhöz arról, hogy ismeretlen telefonáló valamely cég munkatársának kiadva magát egy játékra hivatkozva nagyobb pénzösszegű nyereményről tájékoztatja gyanútlan áldozatát. Az átvétel érdekében egy banki ATM tranzakcióra kéri a felhívott felet, akinek az átutalás érdekében a telefonon keresztül megadott kódokat kell beütnie. Azonban ahelyett, hogy gazdagodna a sértett bankszámlája, esetenként akár több tízezer forinttal is megkárosíthatják.

 

A Bajai Rendőrkapitányság munkatársai a helyi polgárőrökkel közösen 2016. december 2-án Baja belvárosában az ATM-ek közelében hívták fel a járókelők figyelmét az óvatlanság miatt rájuk leselkedő veszélyekre. Hangsúlyozták, hogy ne dőljenek be a hasonló telefonhívásoknak! Felhívták arra is a figyelmet, hogy minden esetben fontos a telefonáló beazonosítása, az általa elmondottak ellenőrzése! Kérjenek telefonszámot, illetve internetes elérhetőséget, ahol további információkat tudnak az ajánlatról vagy nyereményről beszerezni! A legfontosabb, hogy idegeneknek ne adják meg személyes és banki adataikat! Ismeretlen részére akkor se utaljanak pénzt, ha nagy a csábítás!

 

A rendőrség azt kéri, hogy amennyiben gyanús telefonhívást kapnak, ne teljesítsék a hívó fél kérését és értesítsék a rendőrséget! Bejelentést a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén vagy névtelensége megőrzése mellett a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán tehetnek.

 

A közös szolgálatot teljesítők a közelgő ünnepekre figyelemmel további hasznos vagyonvédelmi tanácsokkal is ellátták a járókelőket és erről szóló kiadványokat is átadtak részükre.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt kéri, hogy legyenek türelmesek, óvatosak, körültekintőek, hiszen mindenki az otthonában, saját szerettei körében szeretné tölteni az ünnepeket.

Utoljára frissítve: 2016-12-02 20:28:30

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>