. Ma Gedeon napja van.
Lebutított Bácskai Vágta
2014-08-23 00:46:47
Lebutított Bácskai Vágta

Lebutított Bácskai Vágta

Hatodik alkalommal adott otthont Baja a Bácskai Vágta megrendezésére.


Két órával később indult a verseny és fogathajtók nélkül, nagyon kevés nézővel, pedig Baja és környéke nagyon sok lovas családdal, jó lovassal és lovardával büszkélkedhet.

 

Valamiért érdektelenné vált ez a rendezvény is. Az okát fejtegették többen is a nézők közül.

 

Mindössze 9 induló adta le a jelentkezését és indult el a Bácskai Vágtán. Meglepően konstatálták többen is, hogy csurgói, decsi, mórahalmi, erdőszentgyörgyi (itt volt Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere is) lovasok is indulnak az előfutamokban. Tavaly Németh János és Kulisity Rita képviselte Baját a budapesti döntőben, akik Bajai és Baja környékiek. Ráadásul a Vándorkard  is itt van Baján Németh jóvoltából!

 

 

Felmerül a kérdés, hogy mi történik ha erdőszentgyörgyi jut tovább a budapesti döntőbe? – Ő indulhatott volna, például a remek szervezésű és igazán látványos Székely Vágtán, de a miénk érdekesebb...!

 

Erdélyben megadták a módját és megmutatták, hogy „a hagyományt nem ápolni kell, nem beteg az, hanem megújítva megőrizni.”

Egy igazi ünnepet varázsoltak, nemcsak egy versenyt szerveztek! Egyébként Zsigmond János Timpex Amata nevű lovával, Lemhény képviseletében nyerte a 2014-es Székely Vágtát.

   Fotó: Jakab Ádám

További képek ITT!


A budapesti Nemzeti Vágtán tehát Lemhény mellett Gyergyószentmiklós és Szotyor is indulhat, valamint szervező településként Sepsiszentgyörgy is.

 

A rövid kitérő után,- Baján az előfutamokon Csurgó, Sükösd és Decs versenyzője jutott a délutáni döntőbe.

 

A délutáni egyetlen döntő futamon Decs színeiben Schvarzenbert Bálint, Betyár nevű lovával diadalmaskodott, megelőzve Sükösd – Kosár Emanuéla, lova – Mirza és Csurgó – Staff Boglárka, lova – Kincső képviselőjét.

 

A szabályok szerint ketten is bejutottak a Nemzeti Vágta döntőjébe, Decs és Sükösd lovasa képviseli Baját és próbálja itthon tartani a Vándorkardot.

 

Szerdai életképek!

 

KATTINTSON A KÉPRE A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ!

 

Próbáljuk kideríteni az okát ennek a nagyfokú érdektelenségnek, amely jellemzi mostanában a városban zajló rendezvényeket, eseményeket. Leginkább a gyerekeket, fiatalokat sújtja ez a színvonal csökkenés (réteg zenei előadások), akik résztvevői ezeknek az eseményeknek. A mostani vágtán is ők voltak azok, akik eljöttek, végig csinálták, a szülők, hozzátartozók jelenlétében. De megemlíthetjük a barantásokat is! A délutáni döntőn már picit több néző volt.


Sokkal többet érdemelnek, főleg annak tudatában, hogy három napig (hetek óta zajló) a városban több száz milliós rendezvény vette kezdetét.

 

Érdekességként nézzék, Kecskeméten mivel készülnek a Hírös Vágtára és milyen programokat tartalmaz egy egész napos rendezvény.

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/iden-is-lesz-hiros-vagta-itt-a-program 

Igen, Kecskemét nagyobb város és mégsem szerveznek meg egy olyan rendezvényt, amely a városnak súlyos száz milliót termel mínuszban.

 

Nem ettől a produkciótól lesz Baja népszerűbb, főleg úgy hogy ismételten csak saját média csatornákon árad az információ és a tudósítás, példát lehet venni tőllük, mert ott a városi oldal nem tekinti ellenségnek és konkurenciának a helyi média képviselőit!


Nemsokára egyedülálló légi felvételeket is láthatnak a szerdai eseményről!

Utoljára frissítve: 2014-10-19 12:34:14

További híreink
Hiszünk abban, hogy a magyar emberek nem törnek meg!
Hogyan lehet megállítani a kormányzati korrupciót, és milyen esélye van Magyarországnak, hogy elinduljon felfelé? – a Tiszta Lapnak adott interjút az LMP két társelnöke, ...
2016-11-05 14:33:46, Hírek, Vélemény Bővebben
Bérlete van, mégis megbüntették
Egyik olvasónk az alábbi levelet küldte be nekünk. Olyan valamiért büntették meg a gyerekét - akinek egyébként van bérlete -, amiről olvashatatlansága miatt nem tudni, ho...
2015-04-24 23:03:35, Hírek, Vélemény Bővebben
2014. évi közművelődési pályázatok kiosztása
Baja város önkormányzattól 2014. évben nyújtott közművelődési és Ifjúsági pályázatok támogatása előirányzata terhére kilenc szervezet részére biztosított közművelődési tá...
2015-01-27 17:49:42, Hírek, Vélemény Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>