. Ma Emma napja van.
Lecserélik az összes papírpénzt
2014-08-30 01:25:13
Lecserélik az összes papírpénzt

Lecserélik az összes papírpénzt

Hétfőn új bankjegyeket mutat be az MNB. Nagy a titkolózás, úgyhogy hétvégén lehet izgulni!

 

"Milyen lesz a magyar készpénz?" címmel tart sajtótájékoztatót hétfőn Gerhardt Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke és Mádi László, a Készpénzlogisztikai igazgatóság vezetője. Nagyon titkolóznak, de a találgatások persze beindultak, a legtöbb tipp arra érkezett, hogy lecserélik a bankjegyeket. 

 

A jegybank egyelőre annyit közölt a témában, hogy szakértőik folyamatosan foglalkoznak a témával a bankjegyek védelmi szintjére és minőségük emelése miatt. A portfolio.hu információi szerint új bankjegybiztonsági elemek (csíkok, jelek) bejelentésére kerülhet sor hétfőn. 


Az is sokat nyom a latba, hogy milliárdokat spórolhat az állam a lakosságnál maradó régi bankjegyek be nem váltásával. Ráadásul a pénzcserével ellenőrizhetik a lakosságnál lévő vagyonokat is. És mivan azokkal, akiknek nem legális forrásból volt/van nagyobb mennyiségű felhalmozott készpénze?


Ezzel az intézkedéssel az is felmerül, hogy mikor lesz Magyarországon euró.

 

Legutóbb a '90-es években került sor átfogó érme- és bankjegycserére, ez hét évig tartott, és nettó költsége közel hárommilliárd forint volt.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>