. Ma Auguszta napja van.
Nincs vége a bocsánatkéréssel a képhamisításnak
2019-10-21 21:58:33
Nincs vége a bocsánatkéréssel a képhamisításnak

Nincs vége a bocsánatkéréssel a képhamisításnak

Dani Gittával először akkor beszélgetett a Klubrádió, amikor még a Sikeres Bajáért Egyesület jelöltje volt a választáson, és eljuttatta a nagyobb nyilvánossághoz a Bácskai Napló manipulált felvételét, amelyen egyes ellenzéki jelölteknek barnább bőrt, nagyobb orrot, megnyúlt nyakat fotosoppoltak. Azóta képviselő lett, megnyerte egyéni körzetét. 


A Klubrádió hétfőn annak kapcsán beszélgetett a politikussal, hogy a lap nemrég elkezdte a sajtószabadságot ünnepelni és bocsánatot kért „hibáért”, amelyet azonban nem vállalt magára. Azt írták, kívülről kapták az említett képet.

 

Dani Gitta nem tudja, mi történt a szerkesztőségben, de az eleve kétkedéssel tölti el, hogy a sajtószabadságról írott jegyzetben a sajtó szó zárójelbe került. Ez számára ugyanúgy értelmezhetetlen, mint a korábbi reakciók, és úgy véli, teljesen más fogalmakkal dolgoznak, mint a főszerkesztő. 


Azt mondta, a sajtószabadság nem divathullám vagy úri muri, amelynek a szellemében tevékenykedünk, hanem egyetemes érték, amelyet mindenkinek kötelessége megőrizni. Két jegyzet is volt a Bácskai Napló legújabb számában, a másik címe az, hogy „Olyan nincs, hogy képhamisítás” – pedig van, ő tette közzé, és nem vádaskodott, bizonyítékkal szolgált, egyszerűen bemutatta a manipulációt.


Sajnálja a szerkesztőség tagjait, mert biztosan sok negatív visszajelzést kapnak, ezért kellene minél előbb kivizsgálni, hogy milyen forrásból kapták a képet és miért tartották hitelesnek. De korábban se voltak belső vizsgálatok, pedig kétszer már elítélte a Kúria a bajai médiacéget. Dani Gitta szerint nem a teljes bajai médiát kell felelősségre vonni, hanem a képhamisítás felelősét megtalálni. Ha nem a főszerkesztő a felelős, nem érzi magát annak, akkor nevezze meg, hogy ki az – tette hozzá. „Baján semminek nem volt felelőse az elmúlt években” – mondta a képviselő.



Utoljára frissítve: 2019-10-22 00:14:56

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
Bővebben >>