. Ma Emma napja van.
Sok napsütés és 30 fok körüli meleg várható július utolsó hetében
2016-07-25 14:15:37
Sok napsütés és 30 fok körüli meleg várható július utolsó hetében

Sok napsütés és 30 fok körüli meleg várható július utolsó hetében

Hétfőn a Tiszántúlon várható több napsütés. A Dunántúlon többfelé, másutt helyenként záporra, zivatarra is számítani lehet. A Tiszától nyugatra eső területeken felhőszakadás is lehet. A felhőszakadás veszélye miatt tizenhárom megyére - Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala - és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadott hétfőre a meteorológiai szolgálat. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több eső hullhat.

 

Hétfőn a leghűvösebb órákban 15-22 fok lehet, - mint megjegyezték - a nagyvárosokban és a vízpartokon nem hűl 20 fok alá a levegő. A nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak. A hőség veszélye miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna megyére a tartós hőség miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést adtak ki, mivel ezekben a megyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat.

 

Kedden a többórás napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, zivatar (nagyobb eséllyel a Dunántúlon). A legalacsonyabb hőmérséklet 16-21, a legmagasabb hőmérséklet 28-33 fok között alakul.

 

Szerdán is napos idő várható. Elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 16-21 fok között valószínű, a nappali maximumok 28-33 fok között alakulnak.

 

Csütörtökön már csak néhány órára süthet ki a nap, többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként a szél is megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A leghűvösebb órákban 16-21 fok lehet. Napközben az Alföldön 29-32, másutt 26-29 fokig melegszik a levegő.

 

Pénteken ismét napos idő várható. Helyenként - nagyobb eséllyel keleten - fordulhat elő zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-20, a maximumhőmérséklet 27-32 fok között valószínű.

 

Néhol szombaton és vasárnap is lehetnek záporok, zivatarok, de emellett mindkét napon többnyire napsütéses lesz az időjárás. A legalacsonyabb hőmérséklet szombaton 14-19, vasárnap 15-21 fok között alakul. Szombaton 29-33, vasárnap 30-34 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: MTI

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>