. Ma Emma napja van.
Tíz év börtönre ítélték azt a bajai asszonyt, aki elvágta élettársa torkát
2017-06-29 12:48:13
Tíz év börtönre ítélték azt a bajai asszonyt, aki elvágta élettársa torkát

Tíz év börtönre ítélték azt a bajai asszonyt, aki elvágta élettársa torkát

A táblabíróság előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.


A személyiségzavarban szenvedő, emiatt 2004 óta rendszeres pszichiátriai kezelés alatt álló nő férje 2014 februárjában hirtelen meghalt.


Az asszony októberben élettársi kapcsolatot létesített a későbbi sértettel, aki rövidesen hozzáköltözött. Kapcsolatuk azonban megromlott, a nő a veszekedések során kifogásolta a férfi italozó életmódját, és azt, hogy gyakran váltogatta a munkahelyeit vagy egyáltalán nem dolgozott.

 

Az asszony többször ki akarta tenni a szűrét a férfi azonban nem volt hajlandó elmenni és arra hivatkozott, hogy fél egyedül hagyni a pszichésen beteg nőt. A kétségbeesett anya már mindennel próbálkozott, orvoshoz, rendőrséghez és családsegítőkhöz is fordult, azonban rájött, hogy senki nem tud rajta segíteni, így elkeseredésében eltervezte, hogy megöli a férfit.


A nő kilátástalannak látta a helyzetét, ezért elhatározta, hogy álmában leszúrja a férfit, ezt el is mondta a barátnőjének, aki megpróbálta erről lebeszélni. Az asszony 2015. szeptember 4-én már meg is tervezte a gyilkosságot.


A vádlott vodkát és narancslevet vett, leitatta a férfit, aki hat deciliter alkohol elfogyasztása után elaludt. A nő egy téglával kétszer lesújtott az ülve alvó sértett fejére, majd a vodkás üveggel is többször fejbe vágta. Az üveg széttört, az asszony az egyik darabbal előbb jobbról, majd balról is átmetszette élettársa nyakát. Ezután a haldokló férfit székestől feldöntötte és ott maradt mellette, amíg élettársa életjelet adott. 


A gyilkosság után a nő több órát töltött a házban, majd elment a barátnőjéhez, akinek beszámolt a történtekről. Ezután mindketten a rendőrségre mentek, ahol a vádlott feltáró beismerő vallomást tett.


A sértett halálát elvérzés okozta, életét azonnali orvosi ellátással sem lehetett volna megmenteni.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>