. Ma Emma napja van.
Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!
2017-06-21 12:02:29
Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!

Tombol a grillszezon! – ezekkel a finom salátákkal biztos a siker!

Ugyan a finom, friss zöldségekből összeállított, egy kis öntettel megbolondított salátákkal nem nagyon lehet mellélőni, azért érdemes kicsit más ízeket, összetételeket is kipróbálni! Evezz egy kicsit új vizekre a grillsaláták tengerén!

 

Színes tésztasaláta


Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab

  • 1 dkg piros paprika

  • 75 dkg spagetti tészta

  • 1 db zöld paprika

  • 40 dkg sonka

  • fél kg paradicsom (kisebb szemű)

  • 3+3 evőkanál mustár (ha lehet, kétfajta: édesebb és egy picit csípősebb)

  • 50 dkg natúr joghurt

  • só, bors

  • olaj

     

A zöldbabot megpucoljuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Sós vízben, a tésztával együtt megfőzzük, majd leszűrjük, illetve hagyjuk kicsit lecsöpögni. A paprikákat megmossuk, magját eltávolítjuk, vékony csíkokra vágjuk. a sonkát szintén csíkokra vágjuk, majd jön a paradicsom, amit megmosás után negyedelünk. A szószhoz a mustárt, olajat, joghurtot összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd beleforgatjuk a zöldségeket, tésztát. Jól összekeverjük, tálalás előtt ízlés szerint sóval, borssal megszórjuk.

 

Burgonyasaláta langyosan


Hozzávalók:

  • 40 dkg burgonya

  • 1 db mogyoróhagyma

  • 5 dkg salátalevél

  • 4 dkg szalonna

  • 1 evőkanál mogyoró

  • 2,5 evőkanál olívaolaj

  • 2 evőkanál fehérborecet

  • só, bors, metélőhagyma

 

A burgonyákat megmossuk, meghámozzuk, ha újkrumplival van dolgunk, akkor lekaparjuk a héját. Sós vízben 20 perc alatt megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. A szalonnát zsiradék nélkül kicsit megpirítjuk egy serpenyőben, egy konyhai törlőre kirakva felitatjuk róla a felesleges zsírt, majd apró darabokra vágjuk.

 

A hagymát megpucoljuk vékony karikákra vágjuk. A mogyorót nagyobb darabokra vágjuk és a hagymával együtt 2-3 percig pirítjuk a szalonna zsírján. Ha kész, az egészet egy edénybe öntjük. Az olajat és az ecetet belekeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk.

 

A metélőhagymát megmossuk, megszárítjuk és felkarikázzuk. A kihűlt burgonyákat felkarikázzuk, a kisebbeket negyedeljük, majd beleforgatjuk a már elkészített öntetbe. A salátaleveleket tálalás előtt adjuk a salátához, amit a szalonnával, metélőhagymával szépen megszórunk. Jó étvágyat!:-)

 


További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz se...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Színes Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>