. Ma Márk napja van.
Új helyen a bajai bokszolók!
2017-08-10 21:32:50
Új helyen a bajai bokszolók!

Új helyen a bajai bokszolók!

Az új helyszín a Vasvári Pál utcai Boxing Club épülete, ahol korábban szintén voltak ökölvívó edzések, ám az utóbbi időszakban üresen állt a terem – írja a sugopart.hu

 

Az utóbbi hetekben Gálos Tamás és tanítványai  közösen bonyolították le költözködést, és a festésről is nekik kellett gondoskodni. Az ünnepélyes avatóra augusztus 9-én délután került sor, melyre felsorakoztak a klub versenyzői, és több szimpatizáns valamint érdeklődő is eljött. A meghívott Erdei Zsolt viszont egyéb elfoglaltsága miatt nem érkezett meg. A csalódott rajongókat Gálos Tamás azzal vigasztalta, hogy a világbajnok várhatóan jövő héten pótolja a beígért, de ezúttal elmaradt bajai edzést.

 

A megnyitón az edzőt követően Fercsák Róbert polgármester beszélt, aki megígérte, hogy a költözés és a bérlés költségeibe beszállva a város hamarosan 1 millió forintot (az éves 1.600.000 forintos támogatáson felül) fog utalni az egyesület számlájára. Egyben kiemelte, hogy azért is fontos az ökölvívás a város számára, hiszen ez az a sportág, amiben a hátrányos helyzetű gyerekek is lehetőséget kapnak a kiugrásra.

 

Fercsák Róberttől azt is megtudhattuk, hogy elképzelhető, hogy a jövőben lesz olyan lehetőség Baján, hogy egy bokszedzésen a polgármestert is lehet pofozni, de azt kizártnak tartotta, hogy az ő polgármestersége idején. Gálos Tamás erre azt felelte, hogy ők vallási alapelveket figyelembe véve bokszolnak, azaz igyekeznek betartani a jobb adni, mint kapni alapelvet.

A beszédeket követően a bemutató edzés következett, amin a klub két felnőtt országos bajnoka, Gálos Roland, és Gálos Viktor is megvillantotta gyorsaságát.

 

A nyilvános edzés pogácsa - partyval zárult. Mint Gálos Tamástól megtudhattuk, minden csütörtökön vendég egyesületek fognak jönni az edzőterembe, akikkel küzdő jellegű edzések lesznek. Elsőként most csütörtökön a mohácsiak és a szekszárdiak ugranak át pár pofonért. A következő verseny pedig augusztus 19-én a Rakpart Fesztivál lesz Szegeden, ahová Bajáról 15 gyerek utazik.

Továbbra is várják az ökölvíváshoz kedvet érző 8 - 14 év közötti lányokat és fiúkat. Jelentkezni a Vasvári Pál utcában lehet, minden hétköznak 16 órától, vagy az egyesület facebook oldalán.

 

Az egyesület facebook oldala:

https://www.facebook.com/mogyigalosboxclubbaja/?fref=ts

 

A havi tagdíj 4999 Ft, de ezen felül a versenyzéssel kapcsolatos összes költséget (utazás, szállás, étkezés, versenyszerelés) áll az egyesület. Jelenleg 48 gyermek jár Baján bokszolni, aki közül körülbelül a fele az, akik már olyan szinten vannak, hogy elindulhatnak egy megmérettetésen. Mert ebben a sportágban nem úgy működik a dolog, hogy valakit egyből bedobnak a mély vízbe.

 

A gyerekeken kívül várják a felnőtt korosztályt is, akik sportolás,  hobby vagy esetleg önvédelmi célból szeretnének megismerkedni az ökölvívással. Ezek az edzések hétköznaponként este 18 órától vannak.

 

Forrás: sugopart.hu

Utoljára frissítve: 2017-08-10 21:34:25

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>