. Ma Emma napja van.
Utolsó mérkőzés – Indul a busz!
2017-06-01 18:27:00
Utolsó mérkőzés – Indul a busz!

Utolsó mérkőzés – Indul a busz!

"Véget ért egy korszak. Valami széttört, valami elszakadt. A lelkünkben és a szívünkben is. Szombaton (2017. június 3. 17.00. óra) utolsó mérkőzését játssza a Bajai LSE felnőtt labdarúgó csapata.


Kérünk minden labdarúgást szerető bajait és nem bajait, jöjjön ki a Vasvári Pál utcába és búcsúzzunk együtt szeretett csapatunktól." - írta a frissen alakult  Utolsó mérkőzés - Öltözz kék - sárgába csoport a legnépszerűbb közösségi portálon.

 

Szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban jelenleg 5. helyen álló Bajai LSE az utolsó előtti Kunszállást fogadja, és a papírforma által ígért  győzelem esetén a gárda akár a 4. helyre is felléphet. Ehhez persze kell, hogy Bácsalmás ne verje meg hazai pályán az egyre jobb formában futballozó Faddikorr - Kiskunhalast.

Utána nincs tovább – Game Over! A játékosokat szélnek eresztik és Baján egyetlen egy felnőtt nagypályás csapat marad, a megyei II. osztályban mindössze 3 megszerzett ponttal utolsó helyen végzett Bajaszentistván gárdája. Sokan pár éve már azt is szégyennek tartották, hogy a BLSE 33 év után kiesett az NB-s osztályokból, hát akkor erre mit mondjunk?

 

Az utánpótlással továbbra sem lesz probléma, hiszen a friss alközpont LUA mellett továbbra is a BLSE és a Kinderball SE is foglalkozik ezzel, a kérdés azonban az, hogy melyik csapat számára fogják termelni az utánpótlást, ha a városnak csak megyei II. osztályú felnőtt gárdája van?  A pár kivételes képességű tehetséget nyilván elviszik magasabb osztályokba, a többiek meg talán a környékbeli városokban - községekben  bizonyíthatnak.

 

De olvassuk Kammermann Csaba hozzászólását az egyik fórumban:

 

"Nagyszerű az időzítés, kereken 35 éve, hogy megnyertük mind a hazai, mind az idegenbeli osztályozót és sikerült a feljutás az NB II-be. A gyönyörű emlékek legalább megmaradtak... 1982. május 30. Bajai SK - Érd 4 - 0 Góllövők: Radics(2), Kovács, Takács. Az összeállítás : Majzlinger - Glavatity, Szabó, Takács, Popp - Evanics, Prikidánovics, Gilián - Kovács, Radics (Janicsák), Keresztes. Edző: Rónai Sándor. 7-8000 néző előtt Baján.... És a visszavágó (vagy nevezzük inkább második meccsnek...) Érden 1982. június 6-án: Bajai SK - Érd 3 - 0 , a legendás védelem a szokásos, középen Prikidánovics (Csincsák), Evanics, Pesti, elöl Radics (Sárközi), Keresztes, Janicsák. Góllövők: Evanics, Majzlinger (a mindent bebiztosító idegenbeli gól után még emberelőnybe is kerültünk, így amikor 11-eshez jutottunk, zúgott a "Rúgjad Cibul!" biztatás, aki nem hibázott) , Keresztes. Aztán óriási ünneplés, egészen hazáig... A sikerkovács, Rónai (Radics) Sándor és sok játékos már nincs köztünk, mint ahogy sok egykori szurkolóval is jegyes volt a sors, nekik sem kell végignézni ezt az agóniát...."

 

Ilyen szinten lezülleszteni a bajai focit – szégyen, gyalázat – minden felülírt a hatalom, a pénz, a dőzsölés és az egyéni ambíciók!

Néhány éve még ideigazoltak trónyát-baranyát, dőlt a lé rendesen, persze csak egyeseknek, aztán jöttek a nagy sztárok (nem helyi fiatalok), sztár gázsi mindenkinek, edzőknek, utánpótlás vezetőnek – de az utánpótlás nem kellett, az arra volt jó, hogy érkezzen zsé, hogy legyen mit talicskázni!

 

Ezek után, aki tehette elment, főleg fiatal, mert játék hiányban szenvedtek. Az önkormányzat vissza vette a hatalmas támogatást, úgy tudjuk évi 40 millió helyett 7-8 millióra apadt, az okát nem érdemes firtatni.

 

Azt el kell ismerni a csapat elért jó eredményeket is, na de megérte ilyen áron?

 

Pár év alatt lecsúsztak a megyei szintre és most megszűnik létezni a klub!

Evanics Zoltán, a felnőtt csapat utolsó edzője?


Szóval, aki megyei I. osztályú felnőtt bajnoki mérkőzést még akar látni a közeljövőben Baján, az szombaton 17 órára jöjjön ki a Vasváriba. Mert úgy tűnik, egy ideig többet nem fogja tudni ezt megtenni. Evanics Zoltán a csapat edzője a Sugóparti híreknek úgy nyilatkozott, hogy mindenki egészséges, és ugyanúgy készülnek erre a találkozóra is, mint az összes többire. Csak sajnálják, hogy nincs tovább.

 

Várták, hogy hátha felbukkan egy nagyobb támogató, de egyelőre nem számolhatunk be jó hírekről. A meccs után lesz egy kis szezonzáró ünneplés a szurkolókkal, a hivatalos évzáró azonban egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

Utoljára frissítve: 2017-06-01 18:28:25

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>