. Ma Auguszta napja van.
Vádemelés bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt Baján
2016-04-29 00:57:47
Vádemelés bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt Baján

Vádemelés bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt Baján

A 44 éves férfi és 30 éves bűntársa többszörösen büntetett előéletűek. Börtönbüntetésük alatt ismertek meg egy szerb férfit, akiről tudták, hogy egy összehangoltan működő, embercsempész bűnözői csoport vezetője. Ez a bűnszervezet rendszeresen, pénzért csempészett migránsokat Nyugat-Európába. A szerb férfi gyanította, hogy bűnös tevékenységét a magyar hatóságok figyelik, ezért 2013 őszén megbízta a két vádlottat, hogy a magyar hatóságok „tesztelése” és figyelemelterelés végett végezzenek „próbaszállításokat”. A vádlottak végre is hajtottak három próbaszállítást, de nem embereket, hanem juhokat szállítottak.

 

A próbákat hamarosan „éles” szállítások követték: A szerb férfi által vezetett bűnszervezet 2013 decemberében összesen 8 migránst csempészett át illegálisan a szerb-magyar határon Ásotthalom térségében. A szerb férfi utasítása alapján a 30 éves vádlott egy bérelt mikrobusszal a határhoz hajtott és felvette a migránsokat. Elkezdte őket Ausztria felé szállítani, de nem volt elég pénze üzemanyagra. Felhívta 44 éves bűntársát, akivel Dombóváron, egy benzinkúton találkoztak. Itt az idősebb vádlott pénzt és tanácsokat adott a csempészés lebonyolítására. Ezután a 30 éves embercsempész a migránsokat Ausztriába szállította. A szerb megbízó 800 eurót adott a két a vádlottnak a szállításért.

 

Második alkalommal, 2014 januárjában már 18 migráns szállításával bízta meg a szerb férfi a 44 éves embercsempészt és 100.000 forintot ígért neki. A vádlott bevonta a feladatba az ügy harmadik vádlottját, egy 27 éves férfit is és 50 ezret ígért neki. A határt illegálisan átlépő migránsokat a Baja melletti Máriakönnyén vette fel a 27 éves férfi egy bérelt kisteherautóba, míg a 44 éves férfi előfutóként biztosította a szállítást. Az ügy negyedik vádlottja, egy 33 éves férfi szintén előfutóként segítette a csempészést 44 éves bűntársával közösen utazva. Nem jutottak azonban messzire, mert a rendőrök Baján igazoltatták őket és leleplezték a bűncselekményt.

 

A Baranya megyéből származó vádlottak jelenleg szabadlábon várják a tárgyalást. Közülük a 44 éves és 30 éves férfiakat bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett embercsempészés bűntettével, míg a másik két vádlottat több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja a járási ügyészség azzal, hogy a 27 éves embercsempész vagyoni haszonszerzés végett követte el a bűncselekményt. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Utoljára frissítve: 2016-04-29 18:37:11

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>