. Ma Auguszta napja van.
Vádemelés egy afgán és négy bolgár embercsempész ellen Baján
2017-01-07 15:20:46
Vádemelés egy afgán és négy bolgár embercsempész ellen Baján

Vádemelés egy afgán és négy bolgár embercsempész ellen Baján

Az öt embercsempész megbeszélte, hogy Budapestről Nagybaracska külterületére utaznak azért, hogy az 5107-es műút közelében illegális migránsokat vegyenek fel a gépjárműveikbe. A szerb-magyar határt illegálisan átlépő migránsokat fejenként 1500 euróért akarták Ausztriába szállítani, a migránsok a pénzt a célba érkezéskor adták volna át a vádlottaknak.

 

A tervnek megfelelően az öt vádlott három autót bérelt, az egyik járműből, egy nagyobb családi autóból még az utas üléseket is kiszerelték. Ezután a vádlottak 2015. augusztus 27. napjára virradó éjszaka során a három autóval Nagybaracska külterületére, az 5107-es műúthoz hajtottak. Elől haladt az afgán embercsempész és két bolgár vádlott, akik mutatták az utat. A másik két járművet a két másik bolgár férfi vezette.

 

A határt illegálisan átlépő 24 afgán és 1 iráni migráns az 5107-es műút közelében, egy napraforgótáblában megbújva várta az embercsempészeket. A vádlottak már csak 30 méterre voltak a migránsok búvóhelyétől, amikor lecsaptak rájuk a rendőrök, augusztus 27-én, 0 óra 20 perckor elfogták a vádlottakat és a migránsokat is.

 

Valamennyi vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őket a járási ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettének kísérletével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön kiszabását indítványozta velük szemben azzal, hogy ki is kell utasítani őket az országból. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

További híreink
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>