. Ma József napja van.
Vádemelés egy késes rabló ellen Baján
2017-10-16 12:40:47
Vádemelés egy késes rabló ellen Baján

Vádemelés egy késes rabló ellen Baján

A 38 éves vádlott 2016 novemberében ismerte meg az ügy sértettjét, egy sükösdi rokkantnyugdíjas férfit. A vádlott a sértettnél kétszer ház körüli munkákat végzett és már az első alkalommal pénzt kért kölcsön a sértettől, aki a munkadíj kifizetése után 20.000,- forintot adott a vádlottnak. Amikor a vádlott másodszor kért pénzt, a sértett már nem adott és közölte a vádlottal, hogy nem kell többet jönnie.

 

A vádlott azonban nem adta fel, telefonon többször munkát, illetve pénzt kért a sértett férfitől. Mivel nem járt sikerrel, a vádlott 2017. március 30-án hajnali 3 óra körül egy késsel felfegyverkezve megjelent a sértett házánál. Az udvarba a kerítésen át bemászott, majd maszkot húzott és a nyitott konyhaablakon keresztül bement a lakásba.

 

A vádlott ezután a késsel a kezében az ágyában fekvő sértetthez ment és a késsel hadonászva, fenyegetőzve „Euró, forint!” felkiáltással készpénzt követelt tőle. Ezután a vádlott a rokkantnyugdíjas férfit egy székbe ültette, a kezeit pedig a háta mögött egy zsinórral összekötötte. Elővett egy ragasztószalagot is és azzal a sértett testét többször körbetekerte úgy, hogy a száját is beragasztotta. Még a sértett telefonját is felrakta a szekrény tetejére, hogy ne tudjon segítséget hívni. Mindezek után a vádlott átkutatta a lakást és magához vett 1.100 eurót és 20.000 forintot, majd a sértettet a sorsára hagyva távozott.

 

A vádlott rablással mintegy 360.000 forint kárt okozott, ami nem térült meg. A sértett kérte a kár megtérítését és azt is, hogy a vádlottat magánlaksértés miatt büntessék meg.

 

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő rablót felfegyverkezve elkövetett rablás és személyi szabadság megsértésének bűntettén kívül magánlaksértés bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben. Bűnössége kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

 

Kecskemét, 2017. október 16. napján

 

Dr. Nánási László sk. főügyész

További híreink
Keresztül a téli Vértesen
A Vértesben elég sokat jártunk, de télen még soha, így felkerekedtünk, hogy megnézzük eme szép és változatos hegyvidéket február elején.
2024-02-13 17:37:46, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
A közel 80 éves Földes László „Hobo” kapta a Petőfi Zenei Díj Életműdíját
Földes László, Hobo a Hobo Blues Band alapítója kapja a Petőfi Zenei Díj Életműdíját idén, írja a hirado.hu. Az Életmű Gálát február 3-án közvetítik a Duna TV-n.
2024-01-18 12:09:38, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Moór Marianna: „Elzártam magam a világtól”
Amióta a 80 éves Moór Marianna visszavonult a pályától, távol tartja magát a rivaldafénytől, és úgy tűnik, ez a jövőben sem fog sokat változni, ráadásul egy tavaly februá...
2024-01-04 14:38:37, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>