. Ma Márk napja van.
Vádemelés három szerb embercsempész ellen Baján
2016-10-28 12:56:20
Vádemelés három szerb embercsempész ellen Baján

Vádemelés három szerb embercsempész ellen Baján

Az egyik 23 éves szerb vádlottat egy ismeretlen személy a szerbiai Szabadkán bízta meg az embercsempészéssel, amiért 150 eurót ígért neki. A 23 éves férfi bevonta a feladatba két bűntársát, egy 24 éves és egy 21 éves szerb férfit.

 

A megbízásnak megfelelően a három vádlott egy személyautóval és egy kisbusszal 2016. május 4-én este a tompai határátkelőn keresztül Magyarországra utazott. A 23 éves embercsempész vezette a személyautót, mellette ült a 24 éves vádlott is. Mögöttük jött a 21 éves szerb férfi a kisbusszal, akinek a személyautóval mutatták az utat.

 

2016. május 5-én hajnalban a 21 éves vádlott Madarason felvett az általa vezetett kisbuszba 8 szír és 4 srí lankai migránst. A vádlottak tudták, hogy a migránsok illegálisan lépték át a szerb-magyar határt. A migránsok beszállítása után el is indultak az ország belseje felé, hogy Ausztriába csempésszék őket. Elől haladt a 23 és 24 éves vádlott a személyautóval, akik előfutóként biztosították a csempészést és jelezniük kellett, ha rendőrt láttak.

 

A rendőrjárőrök azonban Baján mindkét járművet megállították és a vádlottakat, valamint a migránsokat elfogták. A legfiatalabb vádlott 500 eurót kapott volna, ha a migránsok Ausztriába érnek, a 24 éves férfinek nem ígértek pénzt. A lebukás miatt azonban egyik vádlott sem kapta meg az ígért összeget.

 

Mindhárom vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őket az ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja azzal, hogy a 21 és 23 éves férfiak vagyoni haszonszerzés végett követték el a bűncselekményt. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint kiutasítás kiszabását indítványozta valamennyi vádlottal szemben. Bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

További híreink
Bodrogi Gyula 90 éves lett
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek, tévéfilmek és sorozatok százainak megformálója, 90. születé...
2024-04-13 08:33:54, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munkás Testedző Egyesület turista-menedékháza állt. Mára azonban ...
2024-04-09 19:50:17, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Kútmélyre zuhant a „Petőfi-film” nézettsége
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren nézték meg a magyar mozikban, ezzel a Covid utáni időszak leg...
2024-03-28 21:01:23, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik,...
Bővebben >>