. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Változékony időjárással kezdődik a nyár
2016-05-30 12:03:57
Változékony időjárással kezdődik a nyár

Változékony időjárással kezdődik a nyár

A heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt hétfőre Vas és Zala megye kivételével az egész országra kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Mint írták: egy-egy rövid zápor a Dunántúlon sem zárható ki, a Dunától keletre viszont intenzív záporok, heves zivatarok is várhatók: felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A Dunántúlon erős, zivatarok környezetében akár viharos széllökésekre is készülni kell.

 

Emellett hétfőn keleten kevés napsütés valószínű, de az ország többi részén hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-19, a legmagasabb hőmérséklet hétfőn 24-29 fok között várható.

 

Kedden, május utolsó napján főleg északon és nyugaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, de ezzel együtt általában sok napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegő.

 

Szerdán, június elsején is hasonló idő várható. Emellett késő délutántól már a déli megyékben is lehet csapadék. A minimumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű. A nappali maximumok 23-28 fok körül alakulnak.

 

Csütörtökön helyenként akár több órára is kisüthet a nap, de – különösen a déli óráktól – ismét többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet 11-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok körül alakul.

 

Pénteken, szombaton és vasárnap is több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban pénteken 10-17, szombaton 11-17, vasárnap 12-17 fok lehet. Pénteken és szombaton várhatóan 21-27 fokig melegszik a levegő. Vasárnap a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok körül alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>