Végy egy poharat! – Receptek poharas desszertekhez |
2017-03-06 10:03:59 |
Van itt élénkítő kávés, nyárváró epres, és karácsonyt idéző kókuszos. Neked melyik lesz a kedvenced? Epres tiramisu pohárban Hozzávalók:
Az epret megmossuk, és 35 dkg-t kis darabokra vágunk. A maradékot félrerakjuk. A vanília rudat hosszában felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. A mascarpone-t, joghurtot, vaníliát és 3-4 evőkanál juharszirupot simára keverünk. A kávét és a likőrt összekeverjük. Ezután a babapiskótát kis darabokra törjük, és elosztjuk őket 6 pohárba. Erre mehet a kávés-likőrös keverék, majd a joghurtos „öntet”, aztán egy kis darabolt eper. A maradék epret pürésítjük, édesítjük és az egész tetejére öntjük.
Kókuszos-túrós-epres poharas Hozzávalók:
A kókuszreszeléket pirítsd meg egy serpenyőben, zsiradék nélkül. A túrót az ásványvízzel keverd össze, a banánt hámozd meg, locsold meg a lime levével és egy villával nyomkodd szét. A túrót, banánt, vaníliás joghurtot keverd össze. A kétszersülteket törd nagyobb darabokra, és a vaníliás, túrós krémmel és az apróra vágott eperrel rétegezd őket poharakba.
Dupla élvezet: kávés-csokis Ez egy kicsit időigényesebb, de megéri!
Hozzávalók: A „sütihez”:
A vaníliás öntethez:
A süti elkészítéséhez a következőket tedd: A sütőt melegítsd elő 180 ⁰C-ra (hőlégkeverésesben 160 ⁰ C, gázsütőben 3. fokozat). A csokit darabold fel és gőz fölött olvaszd fel, majd hagyd kihűlni. A tojásokat válaszd szét. 6 dkg cukrot az instant kávéval és a vajjal keverd simára, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját, aztán a megolvasztott csokit.
A tojások fehérjéből a maradék cukorral verj habot, és a mandulával felváltva add a csokis keverékhez. Hőálló tálkákat (kb. 2 dl „edénykéket”) zsiradékkal kenj ki, szórd meg cukorral és maradékot öntsd ki belőlük. A tésztát töltsd bele a formákba, majd a formákat tedd egy tepsibe, önts bele annyi vizet, hogy az edénykéket 1-2 cm magasságig ellepje, és az egészet told be a sütőbe. Így készül a vaníliaszósz:
A tejből vegyél ki 6 evőkanálnyit és a tojások sárgájával és a keményítővel keverd össze. Kapard ki a vaníliarudak közepét, majd ezzel, illetve a rúddal, vaníliás cukorral tedd fel forrni a tejet. Ha megvan, keverd bele a keményítős keveréket, és még egyszer forrald fel. Ha kész, öntsd át egy másik edénybe, és gyorsan fedd le frissen tartó fóliával, hogy ne keletkezzen hártya a tetején. Hagyd kihűlni.
Tálalás előtt vedd ki a vaníliarudat és keverd át még egyszer a szószt. Közben megsültek a sütik is. Hidegen és melegen is tálalhatod őket, de mindenképpen borítsd őket nyakon a finom vaníliás szósszal.
Forrás: brigitte.de Utoljára frissítve: 2017-03-06 10:05:24 |