. Ma Béla napja van.
Vigyázat, vitaminhiány! – 5 jel, hogy te is ettől szenvedsz
2016-10-15 23:00:54
Vigyázat, vitaminhiány! – 5 jel, hogy te is ettől szenvedsz

Vigyázat, vitaminhiány! – 5 jel, hogy te is ettől szenvedsz

Meglehet, szervezeted vitaminraktárai ürültek ki. Jó, ha odafigyelsz tested jelzéseire.

 

Vitaminhiányod lehet, ha…


… nem vagy épp jó bőrben


Ha valamilyen vitaminból hiány van odabent, az a bőrödön biztos meglátszik. Ha az repedezett, durva, száraz, akkor magnézium, B5- (más néven pantoténsav) és B3-vitamin (niacin) hiányod lehet. Ha arcodon piros foltok jelennek meg, bizony jó lesz, ha feltöltöd tested B2-vitamin készleteit. Az aknéra hajlamos bőr B2-, B6- és A-vitamin hiányt jelezhet. Ha sápadt, fakó lesz a bőröd, ideje gondoskodnod arról, hogy szervezetedbe még több biotin (B7-vitamin), vas és kalcium kerüljön. Ha bőröd már nem olyan feszes, szintén vas és réz hiányozhat a testedből.

 

…látásod nem az igazi


Ha homályosan látsz, az akár utalhat arra is, hogy A-vitaminból csak csekélyke van a szerveztedben, hiszen ennek a hiány a szaruhártya elvékonyodik, zavarossá válhat. Kiegyensúlyozott, vitaminban gazdag táplálkozással mindez orvosolható, de semmiképpen ne hanyagold el ezeket a tüneteket.

 

… ha nehéz napok már a PMS-sel elkezdődnek


Nem csak az ösztogénszint esése, hanem a vitaminhiány is okozhatja a menstruáció előtt jelentkező kellemetlen tüneteket, mint vizesedés, mellfeszülés, fej-, has-, hátfájás, rossz közérzet.

 

… ha a memóriád nem egészen úgy működik, ahogy eddig


Ha nehezen bírsz koncentrálni, könnyen esel „depis” hangulatba, és szörnyen feledékeny vagy, lehet, nem ártana belekezdenek egy kiadós vitaminkúrába.

 

… ha immunrendszered kezd alulteljesíteni


Ez nem csak azt jelenti, hogy állandóan ágynak dönt valami. Meglehet, éled a szokásos hétköznapokat, de állandó náthával, köhögéssel, rossz közérzettel tarkítva. A lábadról nem dönt le, de egyszerűen nem bírsz kikeveredni belőle. C-vitaminból, A- és B6-vitamiból mindenképpen „feltöltésre” szorulsz.

 

Forrás: miss.at

Utoljára frissítve: 2016-10-15 23:02:48

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Színes Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Színes Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>