. Ma Andrea napja van.
Vizsgálnák a Fercsák-család vagyonnyilatkozatait
2019-09-20 17:29:41
Vizsgálnák a Fercsák-család vagyonnyilatkozatait

Vizsgálnák a Fercsák-család vagyonnyilatkozatait

Egy hete nem tudjuk, miből termelt három év alatt 184 milliós bevételt és hogyan realizált ebből 141 millió forintot Fercsák Róbert bajai polgármester családi cége a Dominfó Ingatlanforgalmazó Betéti Társaság. A fideszes politikus egy semmit sem cáfoló nyilatkozatot adott cégének ügyében a bácsmegye.hu oldalnak nyilatkozva, amiben azzal próbálta bagatelizálni a kirobbant botrányt, hogy a Bt-je '95 óta működik s korábban azért nem látszottak a bevételeik, mert EVA-s cég volt, aminek nem kellett közzétennie a mérlegadatait.
 
Csakhogy ez nem magyarázat arra, hogyan csinálta a példátlan bevételt és a szemmel látható hasznot a városban nem igazán aktív vállalkozás. Egy hét alatt senki sem jelentkezett felhívásunkra, amiben arra buzdítottuk a bajaiakat, írjanak nekünk, ha üzleteltek már a polgármester alkalmazottak nélküli vállalkozásával. De arra sincs válasz egy hete, hogy miért nem szerepeltette vagyonnyilatkozatában a polgármester 9 millió forintos osztalékjövedelmét. 
 
Válaszok helyett a bácsmegye.hu lapunkkal foglalkozó írását hirdetik a Facebookon napok óta. A főszerkesztő sértődött írásában nem Fercsák fura pénzügyeivel foglalkozik, hanem, hogy megjelent-e egy kis példányszámű LMP-s kampánylapban a Dominfó Bt sztorija. 
 
Szerdán a Sikeres Bajáért Egyesület önkormányzati frakciója is megelégelte, hogy nem tisztázza magát a városvezető, ezért kezdeményezték a vagyonnyilatkozat-vizsgálatokban illetékes jogi bizottság rendkívüli ülésének összehívását. A kezdeményezésben kifejtik, szeretnék megismerni a polgármester családtagjainak a vagyonnyilatkozatát is, hátha akkor tisztább képet kaphatnak a városlakók a polgármester vitatott pénzügyeivel kapcsolatban. 
 
És idézzük fel ismét mire is szeretnénk választ kapni hét napja:
 
Hogyan csinál évente hatvanmillió forint körüli árbevételt egy cég, amelyiknek nincsen alkalmazottja?
 
Milyen tevékenységgel érik el, hogy ebből a pénzből több mint a kétharmad üzleti haszon?
 
Miért nem szerepel vagyonnyilatkozatában az osztalékjövedelem?

Fotó: Fercsák Róber Facebook oldala

Utoljára frissítve: 2019-09-20 21:25:56

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>