BAJAI HÍRHATÁR - A bérszámfejtés kiszervezhető

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2022.05.29.
 Vasárnap
Ma Magdolna napja van.
Holnap Zsanett, Janka napja lesz.
   EUR árfolyam
   392,82 Ft
   CHF árfolyam
   381,87 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2021. 10. 26. 11:46     


A bérszámfejtés kiszervezhető
Egy cég irányítása nem könnyű feladat. Legtöbb esetben a vállalatok egy egyszemélyes vállalkozásból növik ki magukat, ami folyamatos fejlődést követel az élet minden területén. A munkaerő felvételtől kezdve a bérszámfejtésen át egészen a gazdasági fenntarthatóságig számtalan tényező van, amire oda kell figyelnünk.

A jó HR-es feladata

 

A szervezet életében meghatározó szerepet tölt be a HR osztály. Egy HR munkatárs feladata, hogy megoldja a munkaerő-felvételt, akár saját kézben tartva, akár munkaerő-kölcsönzőn keresztül. Ezen túlmenően segíti a munkavállaló karrierjének fejlesztését azáltal, hogy folyamatosan monitorozza a dolgozó teljesítményét és részletesen kiértékeli azt. Javaslatokat tesz a fejlesztendő területekre, így az adott kolléga naprakész a vállalat igényeihez mérten.

 

Egy jó HR-es szemében fontos, hogy a munkavállaló szemében a cég vonzó és megbízható legyen, ezért törekszik a pozitív vállalati kultúra kialakítására. Lényeges teendő a meglévő dolgozók motiválása.

 

A motivációs rendszer kialakításában szem előtt kell tartanunk, hogy olyan célokat tűzzünk ki a munkavállaló számára, amelyek elérésével profitra tehetnek szert. Ilyen motivációs eszköz lehet a fizetésemelés, a nyaralás vagy valamilyen tárgyi jutalom. Néhány dolgozó már a továbbképzés lehetőségét is jutalomként kezeli. 

 

A bérszámfejtés kiszervezhető

 

A bérszámfejtés adminisztrációs feladatait a vállalatok sok esetben problémaként élik meg. A WHC bérszámfejtés szolgáltatása remek lehetőséget kínál azoknak a vállalatoknak, akik ezt a terhet levetkőznék magukról. Ha igénybe vennénk ilyen jellegű szolgáltatást, van néhány olyan szempont, amit érdemes figyelembe venni.

 

Lényeges, hogy a szolgáltató nagy tapasztalattal rendelkezzen és biztosítson megfelelő kapcsolattartást. Optimális megoldás, ha az ügyeket papírmentesen tudjuk intézni és online rendszer-összeköttetésben állunk a partnerrel. Jó, ha a bérszámfejtő cégnek van saját fejlesztői csapata, és költséghatékony megoldásokat tud kínálni.

 

Biztosan előnyünkre lesz, hogy időt és költséget takarítunk meg a kiszervezett bérszámfejtéssel, hiszen erre a feladatra nem kell alkalmazottat fizetnünk és a HR osztály jelentős százaléka tud a fontosabb, költségcsökkentő és hatékonyságot növelő intézkedésekkel foglalkozni.

 

Az adminisztráció csökkentésével átláthatóbbá válnak a cég költségei, és a szolgáltatás díja is a munkavállalói létszámhoz igazodik. 

 

Koncentráljunk a fontos feladatokra

 

Összességében nem feltétlenül az a legjobb HR-es szakember, aki minden elvégezhető feladatot a nyakába vesz. Sokkal fontosabb a jó szervezés, a megfelelő kapcsolatok és egy működőképes rendszer kialakítása. Számos olyan feladat van, mint például a bérszámfejtés, amelyet érdemes kiszervezni, hogy a vállalat azokra az értékekre tudjon koncentrálni, amire igazán érdemes.


További hírek

  Meghalt Andrew Fletcher, a Depeche Mode alapító tagja
2022. 05. 27. 19:36 hirhatar.hu
  Elhunyt Gyarmathy Lívia filmrendező
2022. 05. 27. 19:36 hirhatar.hu
  Meghalt a gengszterfilmek legendás színésze, Ray Liotta
2022. 05. 27. 19:36 hirhatar.hu
  Péntektől csak magyar rendszámmal lehet 480-ért tankolni
2022. 05. 26. 19:57 hirhatar.hu
  A sztrájkbizottság normakontrollt kér az új államfőtől a pedagógusok sztrájkját korlátozó törvény miatt
2022. 05. 26. 19:57 hirhatar.hu
  Parragh: A tanároknak ott a szabad nyár, a tűzoltóknak meg az adrenalinlöket
2022. 05. 26. 19:57 hirhatar.hu
  511 400 forint volt a bruttó átlagkereset márciusban
2022. 05. 24. 15:12 hirhatar.hu
  Majomhimlő: hogyan terjed a vírus és kik vannak a legnagyobb veszélyben?
2022. 05. 24. 15:12 hirhatar.hu
  Nyilatkozott a fideszes polgármester, aki egy 60 évvel fiatalabb lányt vett feleségül
2022. 05. 24. 15:11 hirhatar.hu
  Kuncze Gábor azonnal lemondott volna Pintér helyében
2022. 05. 22. 19:16 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport