BAJAI HÍRHATÁR - Citromkrémes palacsintatorta - Jól néz ki és finom is!

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2020.09.24.
 Csütörtök
Ma Gellért napja van.
Holnap Eufrozina napja lesz.
   EUR árfolyam
   365,33 Ft
   CHF árfolyam
   338,92 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 03. 03. 12:20     


Citromkrémes palacsintatorta - Jól néz ki és finom is!
Ezt a kellemes, édesen savanykás ízvilágú palacsintatortát csak ajánlani tudjuk. Könnyű elkészíteni, és ízletes meglepetés lehet a vasárnapi (vagy bármelyik) ebéd után

Citromkrémes palacsinta - recept


Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:

  • 25-30 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 tk cukor
  • csipet só
  • 2 dl tej
  • 1 ek olaj
  • 2-3 dl szénsavas ásványvíz
  • kell még pár evőkanál olaj a sütéshez
 

Citromkrém hozzávalói:

  • 2 db citrom leve és reszelt héja
  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 db nagyon friss tojássárgája (nagy)
 

Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségű ásványvizet, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük össze.

 

Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat, és ha szükséges még annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.

 

Ezután kiolajozott palacsintasütőbe, süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.

 

Készítsük el a citromkrémet:

 

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd keverjük habosra.

 

Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet, és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk.

 

Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát.

 

Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel, és helyezzük rá a következő palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók. (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem) A tetejére kerülő utolsó palacsintát már ne kenjük le.

 

Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütőpapírral takarjuk le a tortaformát, hogy sütés közben ne száradjon ki, és ne égjen meg a tetején lévő palacsinta.

 

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

Ezután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.

 

Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot, és úgy kínáljuk.

 

Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu


További hírek

  Hogy a csudába ne félnék...?
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Egy friss felmérés szerint reális esély van az ellenzéki győzelemre 2022-ben
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Karácsony: „Ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak"
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Vigyázat: holnaptól szigorú járványügyi szabályok lépnek életbe
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Orbáni bosszú: levágják a gázvezetéket Iványi Gábor hajléktalanokat segítő központjáról
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  MÚOSZ: Ha a Klubrádió elhallgat, megszűnik a kormánytól független rádiós hírszolgáltatás
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  Orbán váratlanul eltávolította a titkosszolgálat vezetőjét
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  A Gyárfás-ügybe keveredett volt főügyészre bízná a DK az elszámoltatást
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  Hat hónap alatt 40 százalék fölé emelkedett a rosszabb életkörülmények közt élők száma
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  Bruck András: Julius Caesar intelme
2020. 09. 14. 14:35 hirhatar.hu





IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport