|
|
|
Tweet |
|
|
|
Citromkrémes palacsinta - recept Hozzávalók kb. 20 db palacsintához:
Citromkrém hozzávalói:
Egy tálba üssük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a cukrot, a csipet sót, a fele mennyiségű ásványvizet, és a tejet, majd kézi habverővel keverjük össze.
Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, majd keverjük csomómentesre. Keverés közben adjunk hozzá egy evőkanálnyi olajat, és ha szükséges még annyi ásványvizet, hogy egy ne túl sűrű palacsintatésztát kapjunk.
Ezután kiolajozott palacsintasütőbe, süssünk vékonyabb palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni, mielőtt a citromkrémmel a tortaformába rétegeznénk.
Készítsük el a citromkrémet:
A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgákat, és a puha vajat, majd keverjük habosra.
Ezután facsarjuk hozzá a citromlevet, és szintén keverjük alaposan össze, hogy egy sima állagú krémet kapjunk. Egy tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzünk bele egy palacsintát.
Ezután vékonyan kenjük le a citromkrémmel, és helyezzük rá a következő palacsintát, majd felváltva addig rétegezzük, még elfogynak a hozzávalók. (én 24 cm-es tortaformába tettem, mert ekkora méretű palacsintákat sütöttem) A tetejére kerülő utolsó palacsintát már ne kenjük le.
Amikor végeztünk a rétegezéssel, egy sütőpapírral takarjuk le a tortaformát, hogy sütés közben ne száradjon ki, és ne égjen meg a tetején lévő palacsinta.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem) Ezután vegyük ki a sütőből, és a formában hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt vegyük ki a palacsintatortát a formából, majd helyezzük tálcára, ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és díszítsük tejszínhabbal. Ezután szeleteljük fel, majd külön tálkában tegyük mellé a tejszínhabot, és úgy kínáljuk.
Forrás: gizi-receptjei.blogspot.hu |
|
|
|