BAJAI HÍRHATÁR - Embert marcangoltak össze az őrjöngő ebek: Csata a Cinege utcában

BAJAI HÍRHATÁR
   
 2019.05.24.
 Péntek
Ma Eszter napja van.
Holnap Orbán napja lesz.
   EUR árfolyam
   326,78 Ft
   CHF árfolyam
   290,67 Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 04. 26. 18:43     


Embert marcangoltak össze az őrjöngő ebek: Csata a Cinege utcában
Legszörnyűbb rémálmát élte meg valóságként Szabó Frigyesné. Hétfőn délelőtt gyanútlanul ballagott hazafelé szekszárdi telkéről, amikor a Cinege utcai közparknál villámként csapott rá két, nagytestű kutya. Éppen, hogy túlélte a támadást, jelenleg is kórházi ápolásra szorul - írja a teol.hu

 – Erre van a telkünk, úgy ötven méterre – mutatott a Cinege utca felső szakasza felé a könnyeivel küszködő férj, Szabó Frigyes. – Ott pedig a házunk – intett a közeli Kerámia utca felé. – Ahol pedig most állunk, a kettő között, ennek a füves területnek, egy parknak a szélén, az a támadás helyszíne.


A hétfőn otthon tartózkodó Szabó Frigyes egészen pontosan 9 óra 36 perckor kapott egy telefonhívást egy ismerőstől. „Frici bácsi, azonnal jöjjön a Cinege utcába, mert nagy baj van.” Feleségét ekkor már közel egy órája marták az elkerített területről kiszökő kutyák lankadatlan erővel és szívóssággal.

Szily Lajos és Szabó Frigyes a kutyatámadás helyszínén - (Fotók: Mártonfai Dénes) 

 

– A Cinege utcai sarki ház két óriás schnauzere kapta el a nejemet – folytatta a férj. – Leteperték a földre és tépték, ahogyan csak tudták. Szinte az összes ruhát leszaggatták róla. Az arcát meg tudta védeni kezeivel, de testének nagy részét összeharapdálták: ha nem jön Szily Lajos, alighanem végzetes lett volna ez a kutyatámadás. Feleségemet így is két órán át altatták és másfél órán át műtötték. Mozdulni sem tud.


Szily Lajos jobban járt. A Liszt Ferenc Zeneiskola művésztanára „mindössze” három harapással megúszta. Valamint némi lelki traumával.

 

– Itt lakom a szomszédban és reggelente, ahogyan szoktam, kisétáltam a kertbe. A túlsó szélre tekintve azt vettem észre, hogy a lábszár középig érő fűben két sötétszőrű, lihegő kutya ül, a két eb között valami különös alakzat fekszik a földön. Azután egyszer csak látom, hogy egy kar emelkedik ki az alakzatból... A kutyák rögtön rávetették magukat. Szörnyű látvány volt... Azonnal fogtam a vasvillát és a mobiltelefont és igyekeztem a park széléhez. Közben hívtam a mentőket és a rendőröket. A helyszínre érve ráordítottam a két állatra, hogy takarodjanak el onnan, de ez semmit sem ért: őrjöngve támadtak nekem és meg is haraptak. Ütöttem-vágtam, ahogyan csak tudtam, ezzel legalább azt elértem, hogy a schnauzerek békén hagyták korábbi áldozatukat. Azután a partoldalon feltűnt egy terepjáró...


Major Zsolt egyik barátjával autózott arrafelé, tanyájához. A vasvillás alak – Szily Lajos – kétségbeesett integetését látva a fiatalember úgy döntött, hogy kiszáll az autóból. El lehet képzelni megdöbbenését, amikor közvetlen közelében két vérben forgó szemű kutya tűnt fel. Az ebek új prédát találtak személyében.

 

– Az egyik szemből, a másik oldalról rohant rám. Védekeztem, ahogy tudtam, rúgtam és ütöttem, mígnem az autó túloldalára nem kerültem. Ekkor barátom gázt adott, kinyitotta a hátsó ajtót én pedig bevetettem magam a kocsiba. Egy közeli építkezésnél kértünk segítséget. Jómagam egy tízszer tízes gerendával fegyverkeztem fel, mások ásót és lapátot hoztak magukkal.


Ennek az alkalmi harci különítménynek, velük együtt Szily Lajosnak a határozott fellépése – mondhatni ellentámadása – kellett ahhoz, hogy végül is a két állat visszavonuljon a vackára. Az összecsapás hevességét mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy az egyik tajtékzó eben kettétört a karvastagságú husáng.

 

Szabó Frigyes megtette a feljelentést a kutyák tulajdonosa ellen. A gazdát mi is kerestük, több alkalommal is, lehetőséget kínálva a megszólalásra, de nem jártunk sikerrel: a telefon vagy hosszú ideig kicsengett, vagy üzenetrögzítő jelentkezett be.

 

Forrás: teol.huTovábbi hírek

  Szeptembertől jelentősen változik a Pilis-völgyben a buszközlekedés
2018. 08. 30. 13:00 hirhatar.hu
  Nyolc személyautót rongált meg
2018. 05. 07. 10:44 bajai-hirhatar.hu
  Történelmi focisiker Sepsiszentgyörgyön
2018. 05. 06. 10:27 bajai-hirhatar.hu
  Elütöttek Baján egy gyalogost
2018. 04. 15. 12:20 bajai-hirhatar.hu
  Őrizetben a bajai kábítószer-kereskedő
2018. 04. 13. 11:47 bajai-hirhatar.hu
  Közel 7 millió forintra büntették a Baja Marketing Kft-ét
2018. 04. 12. 14:17 bajai-hirhatar.hu
  A sofőr kimosdatása érdekében hamisan vallottak az utasok
2018. 04. 12. 09:54 bajai-hirhatar.hu
  Visszavonul minden idők egyik legjobb magyar kézilabdázója
2018. 03. 22. 10:26 bajai-hirhatar.hu
  Elektromos halászgéppel fogták ki az orvhalászok a dunai harcsákat
2018. 03. 21. 09:27 bajai-hirhatar.hu
  A héten is lesznek mínuszok
2018. 03. 19. 11:10 bajai-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport